"Dineu cu proşti", o nouă premieră la Teatrul Mihai Eminescu Botoşani!

"Dineu cu proşti", o nouă premieră la Teatrul Mihai Eminescu Botoşani!
Sâmbătă, 5 martie 2016, botoşănenii sunt invitaţi la o nouă premieră a Teatrului Mihai Eminescu. Este vorba despre spectacolul "Dineu cu proşti", de Francis Veber, în regia lui Lenuş Teodora Moraru, scenografia Gelu Rîşca.

Din distribuţie fac parte actorii Bogdan Horga, Laurenţiu Butuman, Lorena Chiribuţă, Irina Mititelu, Cezar Amitroaei, Dragoş Radu, Alexandru Dobynciuc şi Ion Ciofu. Irina Mititelu semnează şi ca asistent regie.

Francis Veber este un dramaturg francez de mare succes în anii 80, printre filmele bazate pe scenariile sale fiind foarte cunoscute "Capra" şi "Jocul", unde Francis Veber semnează şi regia, filme care au consacrat actori importanţi ai cinematografiei, precum Pierre Richard sau Gerard Depardieu.

La Botoşani, Lenuş Teodora Moraru montează spectacolul "Dineu cu proşti", despre care spune că "este o comedie foarte savuroasă a lui Francis Veber, despre importanţa şi importanţa prieteniei, dar mai ales despre adevărata faţă a prostiei. Ca regizor, îmi propun un spectacol bun, gustat de public, care să ne înveţe ceva despre noi şi despre cei din jurul nostru. Sperăm să fie un spectacol care să bucure din plin publicul botoşănean".

Actriţa Petronela Lorena Chiribuţă spune că publicul botoşănean va ieşi de la spectacol "cu zâmbetul pe buze şi cu multe întrebări": "Vă aştept cu drag la premieră, sunt fericită să fac parte din această distribuţie, o echipă extraordinară, cu un regizor care este în primul rând actor şi a înţeles sufletul nostru, al fiecăruia. E un spectacol dinamic, de la care veţi ieşi cu zâmbetul pe buze şi cu multe întrebări. E un mare semn de întrebare atunci când alegi repertoriul unui teatru, iar când un spectacol are ca fundament râsul şi autoironia va fi cu siguranţă bine primit de către public. Nu mai avem nevoie de tragedii, tragedia este cotidiană. Locul spectatorului este în sala de spectacol".

Aflat pentru prima dată într-un rol principal, Laurenţiu Butuman a ţinut să mulţumească nu doar regizorului spectacolului, ci şi colegilor actori. "Mulţumesc lui Lenuş pentru că m-a ales pe mine pentru un rol principal, mulţumesc Teatrului, colegilor, pentru că m-au suportat şi mă suportă în continuare. Vă aşteptăm la spectacol. Comedia pentru oameni înseamnă detaşarea de problemele cotidiene şi revenirea la normal", a încheiat Laurenţiu Butuman.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
179

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
269

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
115

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...