Premiile "Diallog", decernate de Asociaţia fondată de regizorul Alexa Visarion

Președintele fondator al Asociației Culturale "Diallog" a decernat, sâmbătă, Premiile cu titlu omonim oamenilor legați, prin vocație și spirit, Teatrului "Vasilache" din Botoșani. Ceremonia a purtat o încărcătură emoțională deosebită, momentul final evidenţiind că actorii nu sunt uitați.

Premiile "Diallog", decernate de Asociaţia fondată de regizorul Alexa Visarion

Prima serie de premii Diallog a fost oferită la împlinirea a 10 ani de funcționare a Asociației, în 2012, festivitatea având loc la București.

Fondatorul Asociației "Diallog", regizorul botoșănean Alexa Visarion, a explicat ce diferențiază aceste premii de altele:

"Distincția Premiilor Diallog este că are un Decalog, care ne obligă pe noi, cei care conducem asociația, să găsim un suport în acest Decalog. Însemnătatea vine din faptul că aceste premii sunt simbolice, referindu-se la un nume sau la un eveniment", precizează Alexa Visarion.

Premiile, în ordinea decernării lor, sunt:

1. "Concordia", revendicat de primarul comunei Bălușeni, Nicolae Stratulat, pentru integrarea educației, culturii și a artei în viața comunității;
2. "Centenarul", revenit Consiliului Local Bălușeni, pentru susținerea și implementarea programelor de dezvoltare a comunei;
3. "Amintirea" și numele Eusebiu Ștefănescu, domnului Marcel Culincă;
4. "Iustin Pârvu", preotului Claudiu Ionescu, pentru zidirea unei noi biserici în Parohia Buzeni;
5. "Petru Valter", revendicat de Gheorghe Șalariu, tehnician scenă, pentru contribuția la realizarea spectacolelor;
6. "Iuliu Bocoș", actriței Ibica Leonte, pentru valoarea interpretativă;
7. "Tache Dobrescu", actriței Aurica Dobrescu, pentru creativitate interpretativă;
8. "Max Weber", lui Valentin Dobrescu, pentru activitatea și creativitatea regizorală.

"Mă simt onorată că, prin această meserie, am ocazia să ating suflete, ceea ce mi-a dat bucuria de a veni în fiecare zi. Iar duminicile vor rămâne un spectacol nemaipomenit. Pentru că atunci când vezi copii și părinți care vin de bună voie și nesiliți de nimeni la spectacol, îți dă o încărcătură emoțională nemaipomenită", a precizat Ibica Leonte, actriță la Teatrul Vasilache.

"Trebuie sa spun că, desi nu mă așteptam, sunt destul de emoționat. Ceea ce nu prea mi s-a întâmplat pe scena Teatrului. Am căutat să evit aceste emoții, dar de data asta mă copleșesc. Acesta este, după ce am ieșit la pensie, un moment care nu poate să nu mă copleșească... când cineva își aduce aminte de mine", a subliniat Valentin Dobrescu, regizor.

 

Spune-ne opinia ta