Pianista Luminita Rotaru Constantinovici pe scena Filarmonicii botosanene

Pianista Luminita Rotaru Constantinovici pe scena Filarmonicii botosanene
Melomanii sunt asteptati astazi la Filarmonica Botosani pentru a asista la un recital cameral, invitata fiind pianista Luminita Rotaru Constantinovici.

În program:

Al. Skriabin: 24Preludii, op. 11
D. Şostakovici: 24 Preludii, op. 34

Luminita Rotaru Constantinovici s-a născut în anul 1965, la Botoşani. Tot aici a început şi studiul pianului (gimnaziul) pe care l-a continuat la Cluj-Napoca (liceul) si apoi la Iaşi, la Universitatea de Arte George Enescu, unde a avut-o ca profesoară pe Mihaela Constantin.

Din anul 1993, este ea însăşi profesoară de pian, iniţial la Liceul de Artă Octav Băncilă din Iaşi şi apoi la catedra de pian a Universităţii de Arte George Enescu, actualmente având gradul didactic de conferenţiar universitar.

Activitatea sa interpretativa cuprinde mai multe recitaluri susţinute la Botoşani, Iaşi, Cluj-Napoca, la Universitatea de Muzică din Bucureşti, precum şi concerte cu orchestrele filarmonicilor din Botoşani şi Bacău.

La fel de importantă, sau poate chiar mai consistentă, a fost până acum activitatea sa muzicologică cu aplicabilitate în domeniul pedagogiei pianului. În anul 2005, a obţinut Diploma de Doctor în Muzică prin susţinerea temei Elemente de estetică generală  interpretări semiotice asupra autonomiei şi eteronomiei operei de artă prin opera lui Tudor Vianu.

A publicat numeroase comunicări ştiinţifice în volume colective publicate de institutele de învăţământ superior din România şi în alte publicaţii de profil din ţară

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
308

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
523

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
155

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...