Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

 MARCEL DUPU  

Marcel Dupu s-a născut pe 19 martie 1962, în Hilișeu-Horia. A deținut funcții importante în învățământul botoșănean, dar mai presus de toate este mândru Marcel Dupu de titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Dorohoi.

Cunoscut botoșănenilor în special prin activitatea desfășurată la Ansamblul "Mugurelul", Marcel Dupu a dat măsura valorii sale, dar și a seriozității profesionale, în zecile de spectacole organizate, în acțiunile de binefacere, dar mai ales prin promovarea talentelor autentice.

Un neobosit artist practicant, care transformă arta într-un mod de viață și viața într-o veșnică trăire a artei. Apreciat și recunoscut în lumea artistică, Marcel Dupu este solicitat pentru a face parte din jurii importante ale festivalurilor naționale și internaționale.

A parcurs, cu răbdare, toate etapele pregătirii profesionale. A absolvit Școala Populară de Artă Botoșani, apoi Facultatea de Muzică, cu o licență susținută în cadrul Universității "George Enescu" din Iași, urmata de un master în Management Educațional în cadrul Universității "Petre Andrei" Iași. A condus vreme îndelungată Clubul Copiilor din Dorohoi, pentru ca profesionalismul să îl recomande apoi pentru a prelua conducerea Palatului Copiilor Botoșani.

Dincolo de vremi sau de vremuri, de criza spirituală sau de blocaje financiare, Marcel Dupu rămâne dorohoianul ambițios, orgolios în sensul frumos, artistic, dar mai ales omul care ține, de ani buni, făclia aprinsă pentru zeci de copii aflati la început de drum.

Știri Botoșani îi urează LA MULȚI ANI, bucurii sufletești, împliniri pământești și, peste toate, sănătate și putere de muncă!



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
7

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...