Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

 MARCEL DUPU  

Marcel Dupu s-a născut pe 19 martie 1962, în Hilișeu-Horia. A deținut funcții importante în învățământul botoșănean, dar mai presus de toate este mândru Marcel Dupu de titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Dorohoi.

Cunoscut botoșănenilor în special prin activitatea desfășurată la Ansamblul "Mugurelul", Marcel Dupu a dat măsura valorii sale, dar și a seriozității profesionale, în zecile de spectacole organizate, în acțiunile de binefacere, dar mai ales prin promovarea talentelor autentice.

Un neobosit artist practicant, care transformă arta într-un mod de viață și viața într-o veșnică trăire a artei. Apreciat și recunoscut în lumea artistică, Marcel Dupu este solicitat pentru a face parte din jurii importante ale festivalurilor naționale și internaționale.

A parcurs, cu răbdare, toate etapele pregătirii profesionale. A absolvit Școala Populară de Artă Botoșani, apoi Facultatea de Muzică, cu o licență susținută în cadrul Universității "George Enescu" din Iași, urmata de un master în Management Educațional în cadrul Universității "Petre Andrei" Iași. A condus vreme îndelungată Clubul Copiilor din Dorohoi, pentru ca profesionalismul să îl recomande apoi pentru a prelua conducerea Palatului Copiilor Botoșani.

Dincolo de vremi sau de vremuri, de criza spirituală sau de blocaje financiare, Marcel Dupu rămâne dorohoianul ambițios, orgolios în sensul frumos, artistic, dar mai ales omul care ține, de ani buni, făclia aprinsă pentru zeci de copii aflati la început de drum.

Știri Botoșani îi urează LA MULȚI ANI, bucurii sufletești, împliniri pământești și, peste toate, sănătate și putere de muncă! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune specială a cadrelor medicale: Au chemat în ajutor pompierii!

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
1178

O femeie din Săveni a sunat la 112, spunându-le medicilor că nu poate respira. Echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță ajuns la fața locului a acordat primul ajutor, însă au...

Darren Cahill: "Am ajuns un mare antrenor pentru că am avut o mare jucătoare, Simona Halep"

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
146

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, susține că a ajuns un mare antrenor deoarece a avut parte de o mare jucătoare, Simona Halep, între ei existând o mare &icir...

A murit marele cineast italian Franco Zeffirelli

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
192

Marele regizor italian Franco Zeffirelli a murit sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Roma, anunță AFP. Franco Zeffirelli "s-a stins în pace după o l...