Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

 MARCEL DUPU  

Marcel Dupu s-a născut pe 19 martie 1962, în Hilișeu-Horia. A deținut funcții importante în învățământul botoșănean, dar mai presus de toate este mândru Marcel Dupu de titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Dorohoi.

Cunoscut botoșănenilor în special prin activitatea desfășurată la Ansamblul "Mugurelul", Marcel Dupu a dat măsura valorii sale, dar și a seriozității profesionale, în zecile de spectacole organizate, în acțiunile de binefacere, dar mai ales prin promovarea talentelor autentice.

Un neobosit artist practicant, care transformă arta într-un mod de viață și viața într-o veșnică trăire a artei. Apreciat și recunoscut în lumea artistică, Marcel Dupu este solicitat pentru a face parte din jurii importante ale festivalurilor naționale și internaționale.

A parcurs, cu răbdare, toate etapele pregătirii profesionale. A absolvit Școala Populară de Artă Botoșani, apoi Facultatea de Muzică, cu o licență susținută în cadrul Universității "George Enescu" din Iași, urmata de un master în Management Educațional în cadrul Universității "Petre Andrei" Iași. A condus vreme îndelungată Clubul Copiilor din Dorohoi, pentru ca profesionalismul să îl recomande apoi pentru a prelua conducerea Palatului Copiilor Botoșani.

Dincolo de vremi sau de vremuri, de criza spirituală sau de blocaje financiare, Marcel Dupu rămâne dorohoianul ambițios, orgolios în sensul frumos, artistic, dar mai ales omul care ține, de ani buni, făclia aprinsă pentru zeci de copii aflati la început de drum.

Știri Botoșani îi urează LA MULȚI ANI, bucurii sufletești, împliniri pământești și, peste toate, sănătate și putere de muncă! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii va trimite scrisori fiecărui pensionar privind recalcularea veniturilor. Decizia, luată după o discuție cu Dragnea și Dăncilă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
262

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă seară că ministerul său va trimite pensionarilor câte o scrisoare în care vor fi informați în legătură cu situația ...

Încă un tramvai a sărit de pe șine. S-a întâmplat în zona industrială - FOTO

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
503

Săptămâna și incidentul pe liniile de tramvai! Botoșănenii spun că o tragedie se poate întâmpla în orice clipă, atrăgând atenția asupra pericolului pe care ...

Memoria zilei: Geniul din Botoșani care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
353

Născut la Botoșani, Elie Radu a fost, în egală măsută, un luptător pentru drepturile profesionale ale inginerilor, a stimulat şi a îndrumat creația inginerească. A deținut şi fu...