Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

Omul care duce mai departe zestrea muzicală a Moldovei: LA MULȚI ANI, MARCEL DUPU!

 MARCEL DUPU  

Marcel Dupu s-a născut pe 19 martie 1962, în Hilișeu-Horia. A deținut funcții importante în învățământul botoșănean, dar mai presus de toate este mândru Marcel Dupu de titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Dorohoi.

Cunoscut botoșănenilor în special prin activitatea desfășurată la Ansamblul "Mugurelul", Marcel Dupu a dat măsura valorii sale, dar și a seriozității profesionale, în zecile de spectacole organizate, în acțiunile de binefacere, dar mai ales prin promovarea talentelor autentice.

Un neobosit artist practicant, care transformă arta într-un mod de viață și viața într-o veșnică trăire a artei. Apreciat și recunoscut în lumea artistică, Marcel Dupu este solicitat pentru a face parte din jurii importante ale festivalurilor naționale și internaționale.

A parcurs, cu răbdare, toate etapele pregătirii profesionale. A absolvit Școala Populară de Artă Botoșani, apoi Facultatea de Muzică, cu o licență susținută în cadrul Universității "George Enescu" din Iași, urmata de un master în Management Educațional în cadrul Universității "Petre Andrei" Iași. A condus vreme îndelungată Clubul Copiilor din Dorohoi, pentru ca profesionalismul să îl recomande apoi pentru a prelua conducerea Palatului Copiilor Botoșani.

Dincolo de vremi sau de vremuri, de criza spirituală sau de blocaje financiare, Marcel Dupu rămâne dorohoianul ambițios, orgolios în sensul frumos, artistic, dar mai ales omul care ține, de ani buni, făclia aprinsă pentru zeci de copii aflati la început de drum.

Știri Botoșani îi urează LA MULȚI ANI, bucurii sufletești, împliniri pământești și, peste toate, sănătate și putere de muncă! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani, înfrângere la Cluj în fața unei echipe ajutate de Zeița Fortuna! Clujenii înving cu 4-1!

Sâmbătă, 24 August 2019
186

Să bați liderul campionatului României acasă la el părea o misiune imposibilă pentru cocoșii arțăgoși de la Botoșani, dar fanii pot fi mulțumiți că, măcar, botoșănenii au î...

FOTO&VIDEO: Peste 400 de oameni au venit la Cornișa, în premieră, pentru muzica Filarmonicii

Sâmbătă, 24 August 2019
406

Sâmbătă, începând cu ora 19:00, parcul „Cornișa” a fost gazda unei premiere la Botoșani: Filarmonica de Stat a concertat în amfiteatrul obiectivului, ...

Reacție halucinantă a unui membru CNA, vizavi de falsa urgență a unei fete: „O cretină de 16 ani (...) S-o ducem la școala de corecție”

Sâmbătă, 24 August 2019
290

Radu Herjeu, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a avut o reacție halucinantă în cazul fetei de 16 ani, care a ținut zeci de polițiști în alertă timp de mai ...