Noul program al Concertului de Anul Nou al Filarmonicii, cu Liviu Buiuc dirijor. VEZI invitatii!

Noul program al Concertului de Anul Nou al Filarmonicii, cu Liviu Buiuc dirijor. VEZI invitatii!
Cu doar o săptămână înainte de Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botoșani, noul manager al instituției, Liviu Buiuc, anunță un nou program al evenimentului, precizând că s-a ales această variantă pentru a realiza un produs artistic fără costuri.

Astfel, deși site-ul Filarmonicii Botoșani anunțase un concert cu Florin Ionescu-Galați și Adrian Petrescu la pupitrul dirijoral, noul program îl va avea drept dirijor pe Liviu Buiuc, invitați fiind  soprana Ana Condrea, balerina Oana Manolea, violonistul Gheorghe Petrescu și trompetistul Mirel Manea.

Liviu Buiuc, director interimar începând cu data de 1 ianuarie 2014, s-a arătat surprins de faptul că pe site-ul Filarmonicii a fost publicat încă de săptămâna trecută programul care îi anunța pe cei doi dirijori (desi astfel de concerte sunt stabilite, contractate și programate cu mult timp înainte). Motivația noului manager pentru noua formulă ține, însă, de latura strict financiară, Liviu Buiuc susținând că, din punctul său de vedere "acest concert este gratis", având în vedere și faptul că doi dintre soliști sunt membri ai orchestrei botoșănene (Gheorghe Petrescu și Mirel Manea).

Mai mult, Liviu Buiuc este convins că la Botoșani vor accepta să concerteze, pe viitor, artiști care nu vor emite mari pretenții financiare.

"Eu acest concert (de Anul Nou, n.red.) îl fac gratis, și în comparație cu concertul de Crăciun, cheltuielile sunt la un nivel foarte mic. Nu îl acuz pe domnul Sârbu, eu cu el nu am avut nimic, cât a fost director eu am fost invitat ca dirijor aici, dar sunt alte lucruri. Mai sunt oameni cu suflet, care mai vin și fără bani. Nu toți sunt chiar negustori", a spus Liviu Buiuc.

Totodată, Liviu Buiuc a declarat că acceptarea postului de manager (cu titlu de interimat pentru o perioada de trei luni) este o datorie pe care o are față de instituția unde s-a format ca artist.
 
"De ce am făcut acest pas? Eu, ca muzician profesionist, m-am dezvoltat aici, ca violonist, din 1967, și am parcurs toate etapele. Au fost aici personalități deosebite, astfel că această instituție a cunoscut o creștere valorică în timp. Vreau să spun că ceea ce s-a întâmplat în prezent a adus niște daune serioase instituției și orașului. Am considerat, deci, că este o datoirie și a mea de om, de cetățean obișnuit, să încerc să facem un climat care să fie potrivit muzicii artistice, și în primul rând, cu banii care există, să fim demni urmași ai tradițiilor", a spus Liviu Buiuc, făcând apoi un parcurs al carierei sale artistice, de după 1989: "Eu, ca persoană, sunt dirijor, am fost director al Filarmonicii Botoșani din 1990 până în 1997. Mi-am terminat mandatiul în 1997, apoi am fost șapte ani dirijor la Opera din Constanța și timp de doi ani conferențiar la Universitatea Ovidiu, în 2000 director și dirijor la Sibiu, iar în 2004 dirijor la Teatrul Galați și Filarmonica Iași. Acum sunt pensionar, dar eu îmi continui cariera, am concerte, fac turnee în străinătate".

Chiar dacă planurile de redresare a instituției depășesc cele trei luni de interimat, Liviu Buiuc nu confirma dorința sa de a prelungi mandatul, spunând doar că nu a studiat această posibilitate, având în vedere faptul că este pensionar. "Pentru mine perioada este un interimat. Nu știu dacă pot candida, nu am studiat".

Managerul instituției de cultură este însă convins că următorul director va fi un tânăr bine pregătit, și că instituția va avea parte de un concurs corect in acest sens.   

"Va exista un concurs la Botoșani, care va fi un concurs foarte serios, și se va continua activitatea așa cum este. Eu am venit doar să ajut. Eu sunt convins ca cel care va veni aici va fi un băiat tânăr, cu arta comunicării. Eu am găsit două persoane care corespund, nu le pot numi", a precizat Liviu Buiuc.

PROGRAMUL Concertului de Anul Nou 2014

Vineri, 10 ianuarie 2014, ora 18.30, Botosani

Dirijor : LIVIU BUIUC

Solisti:

ANA CONDREA, soprana
OANA MANOLEA, balerina
GHEORGHE PETRESCU,vioara
MIREL MANEA,trompeta

In program:
pagini orchestrale traditionale de larga popularitate, arii din opere si operete semnate de J.Strauss, G.Rossini, G.Bizet, P.I.Ceaikovski, J.Sibelius, P.Mascagni, J.Brahms, A.Dvorak, E.Kalman,Fr.Loewe,J.Offenbach s.a.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
109

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
363

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...

Rezultate finale: Județul Botoșani, procent de promovabilitate de 69,28% la Evaluarea Națională!

astăzi, 12:53
331

La nivelul județului Botoșani, din totalul de 3948 elevi înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 3760 (procent de 95,24%). Dintre cei care au susținut examenul, au obținut medii p...