Municipiul Botosani a fost asaltat de colindatori si uratori! NOUTATEA: Mascatii din Paunesti - Vrancea! Mii de botosaneni au iesit in strada - FOTO, VIDEO
FOTOREPORTAJ!

Sute de membri ai formatiilor de datini si obiceiuri au participat, duminica dimineata, la cea de-a 42-a editie a Festivalului "Din strabuni, din oameni buni...".

Municipiul Botosani a fost asaltat de colindatori si uratori! NOUTATEA: Mascatii din Paunesti - Vrancea! Mii de botosaneni au iesit in strada - FOTO, VIDEO

Pe langa acestia, pe strazile municipiului au fost mii de botosaneni, parca mai multi ca in anii trecuti. De la caiuti, ursi, mascati, capre sau muzicanti, membrii formatiilor au impresionat pe toata lumea cu frumusetea traditiei romanesti.

Ursii de la Dofteana - Bacau, atat de apreciati de catre cei prezenti la editiile trecute ale festivalului, au fost devansati in acest an de Mascatii din Paunesti - Vrancea. Mascatii, cu coarne uriase, erau insotiti de ciobani imbracati in lana de oaie si de doi paznici ce purtau costume de soldati romani. 

Parada a inceput din Piața Revoluției si a continuat pe traseul Casa Sindicatelor – Colegiul Național „A.T. Laurian” - Bazar – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției;

Au fost formaţii de datini și obiceiuri de iarnă din județul Botoșani, localităţile: Broscăuți, Cîndești, Hlipiceni, Lozna, Vf. Câmpului, Vorona, Vlăsinești, Flămânzi, Costești - Răchiți, Durnești, Cristești, Cordăreni, şi formaţiile de datini invitate din alte judeţe: Iaşi – Cucuteni, Bacău – Dofteana, Vrancea – Păuneşti, Bistriţa, Maramureş.

Miile de botosaneni au iesit in strada cu aparate foto, camere video, dar si telefoane, dorind sa surprinda momentele frumoase de la Botosani. Altii au transmis parada in direct pe Facebook, pentru ca si rudele aflate in strainatate sa poata vedea obiceiurile de acasa.

Traficul in oras a fost dat peste cap de parada, iar politistii au avut misiunea dificila de a dejaga masinile aflate pe traseul destinat uratorilor.

La finalul paradei, toate formatiile vor urca pe scena din fata Consiliului Judetean Botosani.

 

























































































 

 

Spune-ne opinia ta