Miluta Jijie, un director nou cu probleme vechi la Memorialul Ipotesti!

Miluta Jijie, un director nou cu probleme vechi la Memorialul Ipotesti!

MILUTA JIJIE

Consilierii judeteni au validat astazi rezultatul concursului pentru functia de manager al Memorialului Ipotesti, Miluta Jijie urmand sa isi preia mandatul si sa negocieze contractul, dupa ce, la inceputul lunii aprilie, a fost declarat admis la concursul sustinut pentru conducerea institutiei de cultura.

Chiar daca Miluta Jijie a beneficiat de vot unanim din partea consilierilor, au fost si voci care au atentionat asupra faptului ca la Ipotesti nu au fost inca rezolvate neregulile depistate in activitatea vechii conduceri.

"Avand in vedere istoricul de la Memorialul Ipotesti vizavi de neregulile gasite acolo, i-as ruga pe domnul Jijie si pe doamna vicepresedinte Lupascu sa se faca ordine in cadrul oamenilor de la Memorial pentru ca deja au inceput sa apara alte probleme, fiind o oarecare persoana acolo care se afirma prin presa", a mentionat consilierul judetean Dumitru Codreanu.

Totodata, Codreanu a solicitat si efectuarea unui inventar corect la Memorial, cu tot ce inseamna mijloace fixe, si sa fie tras la raspundere vinovatul.

"Dupa parerea mea, se incearca musamalizarea, de catre comisia pe care CJ a stabilit-o sa se ocupe de o anume reclamatie de la Memorial. Nu se intampla nimic cu persoanele vinovate", a conchis Dumitru Codreanu.

La randul sau, noul manager al Memorialului Ipotesti, Miluta Jijie, a tinut sa precizeze ca in privinta neregulilor depistate la Ipotesti se va pronunta justitia.

"Deocamdata exista un dosar atat la Parchet cat si la Tribunal si nu vreau sa discut pentru ca se judeca si nu vreau sa influentez. Dupa pronuntarea sentintei vom stabili raspunderile. Noi am furnizat toate datele cerute de organele de cercetare penala si civila si asteptam sa se pronunte. Deocamdata, in perioada urmatoare voi fi chemat sa negociez contractul de management", a mentionat managerul Memorialului Ipotesti.   


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
255

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
421

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
131

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...