Miercuri, Moastele Sfantului Ierarh Nectarie vor fi aduse la Botosani

Miercuri, Moastele Sfantului Ierarh Nectarie vor fi aduse la Botosani
Cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie, în ziua de 9 noiembrie 2012, în perioada 7 – 11 noiembrie 2012, credincioşii botoşăneni vor avea bucuria de a se închina la o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie.

Sfintele moaşte vor fi aduse de o delegaţie din Grecia şi vor fi aşezate, spre venerare, începând de miercuri 7 noiembrie 2012, ora 16.00, pe o scenă special amenajată lângă Biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" din curtea Spitalului de copii Botoşani.

Sfântul Ierarh Nectarie a trăit în Grecia la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, fiind canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961.

Sfântul Nectarie este unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi ai zilelor noastre pentru că "cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat".

Mulţimea minunilor săvârşite în timpul vieţii şi după adormirea sa a dus la o deosebită evlavie în rândul credincioşilor din toată lumea, mii de oameni găsind vindecarea sufletească şi trupească prin închinare şi rugăciune la sfintele moaşte.

Din programul liturgic al perioadei 7 – 11 noiembrie 2012 menţionăm:

miercuri 7 noiembrie 2012, ora 16, va avea loc primirea delegaţiei din Grecia şi aşezarea raclei cu sfintele moaşte pe scena din curtea bisericii;

- joi 8 noiembrie 2012, ora 17, se va săvârşi, de către un sobor de preoţi, slujba Vecerniei unită cu litia în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie;

- vineri 9 noiembrie, ora 8, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească pe scena situată în curtea Spitalului de Copii. Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Nektarios condus de Gabriel Simionesei.

- Duminică 11 noiembrie 2012, ora 8, se vor săvârşi: Utrenia, Sfînta Liturghie şi, apoi, Taina Sfântului Maslu, oficiată de un sobor de preoţi, începând cu ora 11. În aceeaşi zi, la ora 18,30,  va avea loc ceremonia prilejuită de plecarea sfintelor moaşte spre Grecia.

"Venirea Sfintelor moaşte în parohia noastră este un prilej de bucurie şi binecuvântare pentru fiecare dintre noi. Grabnic ajutător şi sprijin minunat pentru cei care i se închină cu credinţă adevărată, Sfântul Nectarie ne întăreşte şi ne dăruieşte dragostea lui pentru a trece cu răbdare şi nădejde peste încercările de zi cu zi. Îi mulţumim Sfântului că a răspuns rugăciunilor noastre şi va veni pentru a doua oară în biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" şi îl rugăm pe  bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze pentru rugăciunile Sfântului Ierarh Nectarie. Îi aşteptăm pe toţi credincioşii din municipiul Botoşani, cât şi pe cei din judeţ, să se închine Sfântului şi să se roage alături de noi la slujbele care vor avea loc zilnic în biserica noastră", a spus preotul paroh Marius Ciobanu.

Reamintim că Biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" a fost construită în perioada 2009 – 2010 şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
4536

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
920

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1399

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...