MIERCURI, 11 aprilie: Concert de Concerte pe scena Filarmonicii Botosani. Printre invitati, fiul actorului Mihai Malaimare!

MIERCURI, 11 aprilie: Concert de Concerte pe scena Filarmonicii Botosani. Printre invitati, fiul actorului Mihai Malaimare!

 Ion Alexandru Malaimare  

Concert de Concerte, miercuri seara, pe scena Filarmonicii Botoşani, începând cu ora 18.30. Invitaţi sunt tinerii solişti Ion-Alexandru Mălaimare - vioară, Marius Cătălin Deneş - pian şi Marina Mamalîga - pian (Republica Moldova).

În program:
W. A. Mozart: Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 4, în re major, KV 218
Fr. Liszt: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, în mi bemol major
A. Haciaturian: Concertul pentru pian şi orchestră în re bemol major

Violonistul ION-ALEXANDRU MALAIMARE (fiul actorului botoşănean Mihai Mălaimare) s-a născut la Bucureşti, la data de 30 martie 1989. Obţine premii la concursuri naţionale şi internaţionale. Este laureat al Concursului Internaţional de Interpretare Remember Enescu, Premiul I Ion Voicu, ediţia a X-a, 2005. Premiul I la concursul de Interpretare Miniatura Romantică, Galaţi 2002. Participă la mai multe cursuri de măiestrie susţinute de violoniştii Alexandru Tomescu, Eugen Sârbu şi Monte Belknap (SUA), Ştefan Gheorghiu, cu membrii Cvartetului Belcea (2010), Petru Munteanu (2010), Liviu Prunaru (2011), Vegard Nilsen (Norvegia). În iulie 2011 a beneficiat de o bursă de participare la un curs de măiestrie (masterclass) organizat de către SoNoRo Chamber Music, la Montepulciano, Italia. Din anul 2009 este membru ale Orchestrei Tinerilor Români (Romanian Youth Orchestra). În prezent este student în anul IV la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Florin Croitoru.

Pianistul MARIUS-CĂTĂLIN DENEŞ este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Dinu Lipatti din Bucureşti, unde studiază pianul cu profesorul Ioan Florian Nemeş. Este membru co-fondator în Cercul Muzical de Excelenţă dinu Lipatti înfiinţat în iunie 2010. Absolvent al cursurilor de Master Micul Paris cu piansta Raluca Chifane-Wagenhauser. Participant în cadrul Festivalului de Muzică Clasică 2006 de la Rm.Vâlcea, realizator D-na Rodica Sava. Invitat special în cadrul Festivalului Tinerii şi Muzica, prima ediţie, organizat de Primăria Sectorului 3 şi Teatrul ACT, în anii 2006 şi 2008. Particip la Jocurile Delfice  Moscova 2008. Membru a Fundaţiei Remember Enescu în cadrul căreia a susţinut recitaluri la Casa Armatei, Muzeul Vasile Pârvan Bârlad, Centrul Cultural UNESCO Slobozia, Sala M.I.R.A, Clubul Parlamentarilor, Palatul Şuţu, Casa Memorială George Enescu Sinaia, Clubul Ar-Cub, Studioul de Concerte al Fundaţiei Europene Drăgan, Institutul Francez;

Pianista MARINA MAMALÎGA a absolvit (2009) Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, specialitatea pian, actualmente fiind maestru de concert la clasa de canto a aceluiaşi institut de învăţământ muzical din Republica Moldova. Are nume specific moldovenesc, dar îşi declară naţionalitatea rusă (pe linie maternă), originară fiind din Bender (Tighina), oraş port la Nistru, aflat sub controlul separatiştilor transnistreni. În anul 2011 a participat la concursul internaţional de muzică de cameră şi duete de piane Serghei Taneev de la Kaluga (Rusia). În acelaşi an a Primit Premiul III la un concurs similar intitulat Maria Judina de la Sankt-Petersburg. În anii 2010-2011 participă la proiectul internaţional Noaptea Muzeelor cu recitaluri solo. A susţinut şi alte recitaluri în cadrul acţiunilor de comemorare a unor compozitori sau pianişti din Republica Moldova şi din spaţiul cultural rusesc. A concertat cu Orchestra Simfonică a Transnistriei din Tiraspol. În perioada studiilor generale şi liceale a fost distinsă cu mai multe premii la concursuri de interpretare de la Bender, Chişinău şi la Concursul Internaţional George Georgescu (Premiul III) de la Tulcea (2001).


Urmatorul concert al Filarmonicii Botosani este programat vineri, 20 aprilie 2012, la ora 18,30. Concertul simfonic va fi sub bagheta dirijorului Liviu Buciuc, invitata fiind soprana Cristina Simionescu Sandu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
33

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
12

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
312

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...