LA MULTI ANI, MIHAI MĂLAIMARE!

LA MULTI ANI, MIHAI MĂLAIMARE!

 MIHAI MALAIMARE  

Mihai Mălaimare s-a nascut in Botosani, pe 27 august 1950. La ceas aniversar, Stiri Botosani ii ureaza LA MULTI ANI, putere de creatie si multa sanatate!

Mihai Malaimare isi traieste destinul de botosanean plecat prin lume, al celui care tanjeste dupa locul care l-a ivit in lume. S-a hotarat sa devina actor si a pornit pe drumul batatorit al artei, hotarat insa sa asfalteze, sa inoveze, sa improvizeze, daca e nevoie…

Un avangardist care a refuzat sa repete la nesfarsit, care a reusit sa puna actorul la treaba, sa il oblige sa se recreeze continuu.

A faurit ACTORUL pe viata!

Actorul coborat in strada, care este nevoit sa actioneze dupa starea aproapelui sau, dupa reactiile celor din jur, chiar si in functie de gropile din asfalt sau de… ploaia care va veni!

Cu toate acestea, Mihai Malaimare recunoaste ca a pornit de acasa hotarat sa se intoarca in Botosani imediat ce va fi devenit un mare actor.

"Am trait studentia cu gandul de a ma intoarce la Botosani si a fi director de teatru. Simteam nevoia unui anumit tip de reformare, a unui anumit tip de energie pe care urma sa o implementez si de care ma stiam capabil. Insa am terminat facultatea ca sef de promotie si lucrurile s-au schimbat. Pus in fata optiunii Botosani sau Bucuresti am ales fara ezitare Bucurestiul pentru ca am simtit atunci ca drumul meu trebuie sa continue si ca acesta priveste si propria mea fiinta, nu numai pe a celorlalti carora as fi vrut sa le daruiesc din ceea ce invatasem. Iar viitorul mi-a confirmat ca am avut dreptate atunci", spune Malaimare intr-un interviu.

S-a intors in anii de demult, a incercat un festival al usturoiului. Ce s-a intamplat la Copalau si ce s-a petrecut cu adevarat in acei ani, vom afla atunci cand lucrurile se vor aseza definitiv, fara resentimente si dureri.

Teatrul Masca, pe care l-a infiintat, este, inainte de toate, poate cel mai ambitios proiect artistic al perioadei postdecembriste.

Dincolo de politica, rafuieli omenesti sau suparari de orice fel, Mihai Malaimare va ramane in istoria Teatrului romanesc! Iar botosanenii vor sti sa povesteasca, atunci, intamplari cu MALAIMARE!

(Florentina Toniță)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
96

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
185

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
90

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...