La mulţi ani, BOGDAN MUNCACIU!

La mulţi ani, BOGDAN MUNCACIU!
Nascut pe 5 noiembrie 1975, Bogdan Muncaciu a absolvit in Iasi Liceul de Arta "O. Bancila", pentru a urma apoi Academia de Arte "G. Enescu" – Iasi, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie muzicala si Teatru, Clasa Prof. Sergiu Tudose si Lector Monica Bordeianu, promotia 1998. Imediat dupa licenta, Bogdan Muncaciu a venit la Botosani, unde a ramas pana astazi.

 Experienta castigata alaturi de Sergiu Tudose i-a inlesnit accesul la roluri importante pe scena Teatrului Mihai Eminescu, misiuni de care actorul s-a achitat cu masura talentului sau.
 
Botosanenii l-au putut vedea pe Bogdan Muncaciu, in ultimii ani, in productii ale Teatrului Mihai Eminescu Botosani, precum "Farmazonul din Harlau", regia Ion Sapdaru, unde a jucat alaturi de actorul Marius Rogojinschi rolul unui mic negustor evreu, dar si in "O noapte nebuna, nebuna", regia Alexandru Vasilache, Bogdan Muncaciu remarcandu-se prin tinuta impozanta, desi umila si slugarnica, a unui director de hotel care, intamplator sau nu, devine participant activ la toate conflictele si incurcaturile.  

Un alt rol in care Bogdan Muncaciu a stralucit pe scena este cel din spectacolul "O poveste foarte simpla", in regia lui A. Enukidze, inca un prilej pentru actorul botosanean sa isi dezvaluie capacitatea artistica si sustinerea pe parcursul unui intreg spectacol, fara sa isi epuizeze personajul, dimpotriva, construind perseverent, adaugand trasaturi menite sa surprinda publicul.

De apreciat si interpretarea reusita in spectacolul "Steaua fara nume", regia Alexandru Vasilache, unde Bogdan Muncaciu a interpretat rolul profesorului de muzică Udrea. Ferindu-l de ridicol și de exhibiționism, conferindu-i sensibilitate și pe alocuri înduioșătoare trăire, Bogdan Muncaciu a uzitat de caracteristicile personajului Udrea, aducând în fața publicului un joc viu, credibil și curat.  

La aniversare, Stiri Botosani ii ureaza actorului Bogdan Muncaciu La multi si binecuvantati ani, Dumnezeu sa ii daruiasca pace sufleteasca, sanatate si putere de munca!


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

astăzi, 20:49
2004

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

astăzi, 20:02
739

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
498

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...