Kastanka pleaca la Cluj! - Teatrul Vasilache, invitat la un nou festival

Kastanka pleaca la Cluj! - Teatrul Vasilache, invitat la un nou festival
Teatrul pentru copii si tineret "Vasilache" Botosani participa la ediţia a 8-a a Festivalului Teatrelor de Papusi si Marionete "Puck", în perioada 19 – 23  octombrie 2009, la Cluj-Napoca, cu spectacolul "Cum a ajuns Kastanka artista de circ", după A.P.Cehov.

Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Valentin  Dobrescu, iar distribuţia spectacolului este formată din actorii Anca Ştefan – căţeluşa Kaştanka, Florin Iftode – Circarin, Marius Rusu – motanul Feodor Timofeici, Mihaela Ştempel – Purcica Marusia Ivanovna, Aurica Dobrescu – gânsacul Ivan Ivanîci, Valentin Ligi – Luka şi Mihaela Nistorică – Fedia.

Vor mai evolua, pe lângă Teatrul "Vasilache Botoşani, şi teatrul gazdă, trupe profesioniste din tara, printre care Teatrul "Tandarica" din Bucuresti, Teatrul "Luceafarul" din Iasi, Teatrul "Ariel" din Tirgu-Mures, Teatrul "Prichindel" din Alba-Iulia, Teatrul "Colibri" Craiova, Teatrul de Animaţie Bacău si studentii Sectiei de Marionete ai Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti.

Juriul festivalului este alcatuit din Ion Parhon-presedinte, critic de teatru, redactor departamentul Teatru TV la TVR, Eugenia Tărăşescu Jianu-scenograf renumit in tara si strainatate, Raluca Tulbure - marketing manager la Teatrul "Tăndărică" Bucureşti, Roxana Croitoru-secretar literar Teatrul National "Lucian Blaga" Cluj, Zsehranski Istvan-scenograf.

"Am participat la aproape toate ediţiile acestui festival şi suntem onoraţi să participăm şi anul acesta, chiar dacă este un an financiar mai dificil. Anul trecut aproape 6000 de spectatori au fost interesaţi să vadă spectacolele programate în festivalul clujean şi sunt convinsă că şi la această ediţie va fi un public la fel de numeros. Să nu uităm că ne adresăm copiilor şi ei nu sunt interesaţi decât de joacă şi poveşti.... şi, la drept vorbind, de ce şi-ar tulbura copilăria cu problemele financiare ale oamenilor mari? Teatrul va exista atât timp cât oamenii vor dori să-şi hrănească spiritul, dar teatrul pentru copii va exista cât vor exista copiii. Părinţii sau bunicii vin cu copiii la teatru retrăindu-şi copilăria. Avem în palmaresul teatrului nostru premii ce ne onorează şi ne certifică faptul că valoarea teatrului de păpuşi botoşănean este recunoscută la nivel naţional. Anul trecut am primit Menţiune pentru calitatea poetică a discursului scenic în spectacolul "Ghiocelul şi omul de zăpadă", după H.C.Andersen, în regia lui Marius Rogojinschi, care semnează şi scenografia, împreună cu Mihai Pastramagiu. Tot cu acest spectacol am fost invitaţi de curând la Festivalul de la Alba Iulia, pentru că selecţionerii l-au remarcat la Cluj, în 2008", a mentionat Mihaela Nistorica, director adjunct al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
206

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
333

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...