IPS Teofan a slujit Sfânta Liturghie, de Sf. Efrem cel Nou, la Biserica Vovidenia din Botoșani

IPS Teofan a slujit Sfânta Liturghie, de Sf. Efrem cel Nou, la Biserica Vovidenia din Botoșani
Sărbătoare în parohia Vovidenia din municipiul Botoșani, în ziua în care creștinii l-au prăznuit pe Sfântul Efrem cel Nou. IPS Teofan a săvârșit, sâmbătă, Sfânta Liturghie alături de Părintele Protopop Lucian Leonte, de părintele arhimandrit Ioan Harpa, starețul Mănăstirii Popăuți și exarh de Botoșani, de preotul paroh Partenie Apostoaie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Racla cu fragmente din moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Ioan Rusul și o particică din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina, precum și o icoană cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Ignatie, au fost scoase spre închinare.
 
"La cele mai importante momente din viața noastră, preotul rostește "robul lui Dumnezeu". La Sfântul Botez, la Sfânta Cununie, la toate Tainele Bisericii se amintește despre robul lui Dumnezeu. Nu există altă demnitate mai înaltă, alt statut mai de bază pentru cineva care trăiește în această lume, decât să fie robul sau roaba lui Dumnezeu. Iar acest statut de rob al lui Dumnezeu este izvor inepuizabil de libertate, singura care ne așează cu adevărat în fața lui Dumnezeu”, a rostit IPS Teofan în cuvântul de învățătură către credincioși.
 
Părintele protopop Lucian Leonte i-a mulțumit Mitropolitului Teofan pentru rugăciunile zilnice, ceas de ceas. "Ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea sănătate și putere, pentru că multe sunt de făcut în ogorul Mitropoliei".
 
Preotul Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia, le-a reamintit credincioșilor că Sfintele Moaște care se păstrează astăzi în Biserica Vovidenia au fost aduse în 10 iunie 2017 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit. "Mulțumim dumneavoastră, dragi creștini, și tuturor celor ce se implică în această biserică, tuturor creștinilor. Pe lângă zidirea bisericii sufletești, se fac lucruri frumoase în această biserică, cu ajutorul Maicii Domnului, dar și al credincioșilor".

La final, IPS Mitropolit Teofan i-a oferit preotului Partenie Apostoaie distincția mitropolitană "Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei". 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
732

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
611

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
739

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...