Invitație la teatru: "Cum apar... nebunii", duminică, pe scena Teatrului Eminescu

Invitație la teatru: "Cum apar... nebunii", duminică, pe scena Teatrului Eminescu
Duminică, 2 decembrie, de la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani prezintă spectacolul "Cum apar... nebunii", o farsă adaptată de Ludmila Skripkă.
             
DISTRIBUŢIA:
BOND - Bogdan  Muncaciu LUCICA DE JULIO - Silvia  Răileanu
VALENTINE - Valentin  Popa LULING - Ioan  Crețescu
RAY - Răzvan Amitroaei GEORGE - Gheorghe  Frunză
TOM - Sorin  Ciofu LUCY - Lidia  Uja
ELLY - Ella  Nistor        REGINA ELISABETA a II-a – Narcisa Vornicu 
ALEX - Alexandra  Vicol 
Regia artistică: LUDMILA  SKRIPKA
Scenografia: NATALIA TARASENCO
Coregrafia: VICTORIA BUCUN
Asistent regie: GHEORGHE  FRUNZĂ         

Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.

Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.
 
Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i  vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat  de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și - au uitat măsura.

Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.

Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri, dacă dragoste nu este, nimic nu este!

Traian Apetrei
 
Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48,
 tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv)
 Preț bilet - 30 lei; elevi, studenți – 15 lei.                                        

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
339

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
597

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...