INCREDIBILA ROMÂNIE: Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor VIDEO

INCREDIBILA ROMÂNIE: Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor VIDEO
Joi, 30 mai a.c., ora 15.00, Consiliul Local al oraşului Tg. Ocna se va întruni pentru a-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfîntul Închisorilor. Acest gest este motivat de presiunile asupra Primăriei Tg. Ocna pe care guvernul Ponta, prin intermediul prefectului de Bacău, le-a făcut, constant şi tot mai insistent, în ultimele luni.
 
Iniţial, o astfel de hotărîre trebuia să fie luată încă de astă iarnă, dar mobilizarea laicatului ortodox a întîrziat-o. Am sperat că nu va mai fi adoptată. Iată însă că lobby-ul evreiesc pe lîngă Cabinetul Ponta s-a dovedit şi de această dată mai puternic.
 
Sfîntul Închisorilor n-are nevoie de recunoaşterea noastră. Însă, noi avem nevoie şi de ajutorul lui şi de el ca reper de viaţă creştină şi naţională. Dacă azi duşmanii neîmpăcaţi ai ortodoxiei şi ai românismului ne atacă sfinţii, mîine ce ne vor putea face? Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii. Dintr-o datorie morală şi din instinct de supravieţuire naţională, scrie jurnalistul Claudiu Târziu pe rostonline.ro.


Reamintim că Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" a facut presiuni asupra autorităţilor locale de pe malul Trotuşului pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare post-mortem acordat în 2009 de Consiliul local fostului deţinut politic Valeriu Gafencu.
 
Într-o adresă din 8.11.2012, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" punea în vedere primăriei Târgu Ocna faptul că Valeriu Gafencu ar fi fost condamnat în 1941 pentru "activitate într-o organizaţie fascistă", fapt apreciat de conducerea acestui institut ca fiind un act incompatibil cu normele democratice şi etice, cerând consiliului local să retragă calitatea de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Ocna acestui sfânt al închisorilor comuniste.
 
Menţionăm că, în primăvara anului trecut, printr-o hotărâre a Guvernului Ponta, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" a fost trecut din subordinea Ministerului Culturii direct în subordinea Guvernului, toate documentele oficiale ale acestui institut purtând acum antet guvernamental. De asemenea, în vara lui 2012, o altă hotărâre de guvern a conferit Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" atribuţia legală de a propune parlamentului legi sau modificări ale legislaţiei existente, relateaza Claudiu Tarziu pe blogul sau.
 
Într-o admirabilă solidaritate, în scurt timp de la aflarea presiunilor la care sunt supuşi reprezentanţii autorităţii locale, mai multe asociaţii şi fundaţii, precum şi oameni de cultură au reacţionat în apărarea memoriei "Sfântului închisorilor" aşa cum este cinstit în lumea Ortodoxă de la noi şi de peste hotare Valeriu Gafencu, printre care: Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din Bucureşti, Fundaţia Memorialul Durerii, actorul Dan Puric, Fundaţia Sfinţii Închisorilor, Asociaţia ROST, Fundaţia Arsenie Boca şi Fundaţia Sfinţii martiri Brâncoveni.
 

(Claudiu Târziu este jurnalist, poet şi editor; coautor şi îngrijitor al volumelor Testamentul Părintelui Calciu. Ultimele sale cuvinte, cu un portret biografic şi şapte evocări (2007) şi În căutarea rostului pierdut. 20 de călăuze în cultura naţională (2007); preşedinte al Asociaţiei Rost)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2000

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2006

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6115

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...