INCREDIBILA ROMÂNIE: Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor VIDEO

INCREDIBILA ROMÂNIE: Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor VIDEO
Joi, 30 mai a.c., ora 15.00, Consiliul Local al oraşului Tg. Ocna se va întruni pentru a-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfîntul Închisorilor. Acest gest este motivat de presiunile asupra Primăriei Tg. Ocna pe care guvernul Ponta, prin intermediul prefectului de Bacău, le-a făcut, constant şi tot mai insistent, în ultimele luni.
 
Iniţial, o astfel de hotărîre trebuia să fie luată încă de astă iarnă, dar mobilizarea laicatului ortodox a întîrziat-o. Am sperat că nu va mai fi adoptată. Iată însă că lobby-ul evreiesc pe lîngă Cabinetul Ponta s-a dovedit şi de această dată mai puternic.
 
Sfîntul Închisorilor n-are nevoie de recunoaşterea noastră. Însă, noi avem nevoie şi de ajutorul lui şi de el ca reper de viaţă creştină şi naţională. Dacă azi duşmanii neîmpăcaţi ai ortodoxiei şi ai românismului ne atacă sfinţii, mîine ce ne vor putea face? Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii. Dintr-o datorie morală şi din instinct de supravieţuire naţională, scrie jurnalistul Claudiu Târziu pe rostonline.ro.


Reamintim că Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" a facut presiuni asupra autorităţilor locale de pe malul Trotuşului pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare post-mortem acordat în 2009 de Consiliul local fostului deţinut politic Valeriu Gafencu.
 
Într-o adresă din 8.11.2012, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" punea în vedere primăriei Târgu Ocna faptul că Valeriu Gafencu ar fi fost condamnat în 1941 pentru "activitate într-o organizaţie fascistă", fapt apreciat de conducerea acestui institut ca fiind un act incompatibil cu normele democratice şi etice, cerând consiliului local să retragă calitatea de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Ocna acestui sfânt al închisorilor comuniste.
 
Menţionăm că, în primăvara anului trecut, printr-o hotărâre a Guvernului Ponta, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" a fost trecut din subordinea Ministerului Culturii direct în subordinea Guvernului, toate documentele oficiale ale acestui institut purtând acum antet guvernamental. De asemenea, în vara lui 2012, o altă hotărâre de guvern a conferit Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" atribuţia legală de a propune parlamentului legi sau modificări ale legislaţiei existente, relateaza Claudiu Tarziu pe blogul sau.
 
Într-o admirabilă solidaritate, în scurt timp de la aflarea presiunilor la care sunt supuşi reprezentanţii autorităţii locale, mai multe asociaţii şi fundaţii, precum şi oameni de cultură au reacţionat în apărarea memoriei "Sfântului închisorilor" aşa cum este cinstit în lumea Ortodoxă de la noi şi de peste hotare Valeriu Gafencu, printre care: Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din Bucureşti, Fundaţia Memorialul Durerii, actorul Dan Puric, Fundaţia Sfinţii Închisorilor, Asociaţia ROST, Fundaţia Arsenie Boca şi Fundaţia Sfinţii martiri Brâncoveni.
 

(Claudiu Târziu este jurnalist, poet şi editor; coautor şi îngrijitor al volumelor Testamentul Părintelui Calciu. Ultimele sale cuvinte, cu un portret biografic şi şapte evocări (2007) şi În căutarea rostului pierdut. 20 de călăuze în cultura naţională (2007); preşedinte al Asociaţiei Rost)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Migranți pakistanezi şi indieni opriți la frontiera cu Ucraina

astăzi, 09:08
42

Persoanele în cauză au fost preluate de autorităţile statului vecin, în baza acordului de readmisie, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun. În data de 17.07.2018, la nivelul ...

Expoziția foto-documentară Centrul Artistic Baia Mare - Artiști și toposuri, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani

astăzi, 09:02
27

Muzeul Judeţean Botoşani vă invită în perioada 22 – 4 august 2018, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, să vizitați expoziția foto-docum...

Semnal de alarmă pe piaţa muncii. Sociologii vorbesc despre un nou tip de angajat

astăzi, 07:58
219

Angajatorii români muncesc şi atunci când pleacă în concediu, asta arată datele unui studiu eJobs. 40 la sută dintre români recunosc că locul în care îşi petr...