INCREDIBILA ROMÂNIE: Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor VIDEO

INCREDIBILA ROMÂNIE: Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor VIDEO
Joi, 30 mai a.c., ora 15.00, Consiliul Local al oraşului Tg. Ocna se va întruni pentru a-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfîntul Închisorilor. Acest gest este motivat de presiunile asupra Primăriei Tg. Ocna pe care guvernul Ponta, prin intermediul prefectului de Bacău, le-a făcut, constant şi tot mai insistent, în ultimele luni.
 
Iniţial, o astfel de hotărîre trebuia să fie luată încă de astă iarnă, dar mobilizarea laicatului ortodox a întîrziat-o. Am sperat că nu va mai fi adoptată. Iată însă că lobby-ul evreiesc pe lîngă Cabinetul Ponta s-a dovedit şi de această dată mai puternic.
 
Sfîntul Închisorilor n-are nevoie de recunoaşterea noastră. Însă, noi avem nevoie şi de ajutorul lui şi de el ca reper de viaţă creştină şi naţională. Dacă azi duşmanii neîmpăcaţi ai ortodoxiei şi ai românismului ne atacă sfinţii, mîine ce ne vor putea face? Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii. Dintr-o datorie morală şi din instinct de supravieţuire naţională, scrie jurnalistul Claudiu Târziu pe rostonline.ro.


Reamintim că Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" a facut presiuni asupra autorităţilor locale de pe malul Trotuşului pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare post-mortem acordat în 2009 de Consiliul local fostului deţinut politic Valeriu Gafencu.
 
Într-o adresă din 8.11.2012, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" punea în vedere primăriei Târgu Ocna faptul că Valeriu Gafencu ar fi fost condamnat în 1941 pentru "activitate într-o organizaţie fascistă", fapt apreciat de conducerea acestui institut ca fiind un act incompatibil cu normele democratice şi etice, cerând consiliului local să retragă calitatea de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Ocna acestui sfânt al închisorilor comuniste.
 
Menţionăm că, în primăvara anului trecut, printr-o hotărâre a Guvernului Ponta, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" a fost trecut din subordinea Ministerului Culturii direct în subordinea Guvernului, toate documentele oficiale ale acestui institut purtând acum antet guvernamental. De asemenea, în vara lui 2012, o altă hotărâre de guvern a conferit Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" atribuţia legală de a propune parlamentului legi sau modificări ale legislaţiei existente, relateaza Claudiu Tarziu pe blogul sau.
 
Într-o admirabilă solidaritate, în scurt timp de la aflarea presiunilor la care sunt supuşi reprezentanţii autorităţii locale, mai multe asociaţii şi fundaţii, precum şi oameni de cultură au reacţionat în apărarea memoriei "Sfântului închisorilor" aşa cum este cinstit în lumea Ortodoxă de la noi şi de peste hotare Valeriu Gafencu, printre care: Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din Bucureşti, Fundaţia Memorialul Durerii, actorul Dan Puric, Fundaţia Sfinţii Închisorilor, Asociaţia ROST, Fundaţia Arsenie Boca şi Fundaţia Sfinţii martiri Brâncoveni.
 

(Claudiu Târziu este jurnalist, poet şi editor; coautor şi îngrijitor al volumelor Testamentul Părintelui Calciu. Ultimele sale cuvinte, cu un portret biografic şi şapte evocări (2007) şi În căutarea rostului pierdut. 20 de călăuze în cultura naţională (2007); preşedinte al Asociaţiei Rost)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă avertizare meteo pentru judeţul Botoşani!

astăzi, 13:59
156

Administraţia Naţională de Meterologie a emis o nouă avertizare meteo care vizează mai multe judeţe.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, ...

Surpriza dintr-un microbuz: ţigări ascunse în mânecile hainelor pasagerilor, în trusa medicală şi în lada cu scule - FOTO

astăzi, 12:38
553

În data de 21 septembrie a.c, în jurul orei 09.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de fr...

Botoşani: COD GALBEN de vijelie

astăzi, 11:44
942

Până la ora 13:00, judeţul Botoşani, alături de Iaşi, se va afla sub avertizare meteorologică cu efect imediat de tip COD GALBEN, referitoare la manifestări violente ale vremii. Astfel, s...