În Parohia Loturi Enescu s-a pus, duminică, piatra de temelie pentru Biserica "Înălţarea Domnului"!

Slujba a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Eparhiei Iaşilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

În Parohia Loturi Enescu s-a pus, duminică, piatra de temelie pentru Biserica "Înălţarea Domnului"!

   Foto: Ziarul Lumina

Credincioşii Parohiei Loturi Enescu, Protopopiatul Dorohoi, judeţul Botoşani, au participat duminică, 30 aprilie 2017, la slujba punerii pietrei de temelie pentru Biserica „Înălţarea Domnului“.

Aceasta a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Eparhiei Iaşilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitorilor a făcut parte şi pr. Stelian Ciurciun, protopop de Dorohoi.

Potrivit Ziarul Luminca, locaşul de închinăciune care se va ridica este o necesitate, întrucât enoriaşii parohiei participă în prezent la sfintele slujbe într-o capelă de mici dimensiuni.

După cum a relatat Ziarului Lumina părintele Ciprian Şoptică, de la Parohia Satu Nou, în cuvântul de învăţătură adresat cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a arătat că "prin zidirea unei noi biserici, creştinii arată mai departe urmaşilor identitatea şi apartenenţa lor". De asemenea, ierarhul a subliniat că prin urcarea pe temelia noii biserici, creştinii din Loturi Enescu şi-au asumat responsabilitatea de ctitori.

În continuare, au mai vorbit despre importanţa momentului sfinţirii părintele protopop Stelian Ciurciun, părintele Mihai Toma, protopop emerit, şi părintele Vasile Onea. Părintele paroh Ciprian Onea a mulţumit Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului bisericii, dar şi tuturor ctitorilor care au ajutat la ridicarea temeliei locaşului de închinăciune. Un gând de recunoştinţă a fost îndreptat către preoţii şi credincioşii participanţi la slujba săvârşită.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...