În această noapte, Priveghere Mare la Biserica Vovidenia din Botoșani!

Creștinii sunt așteptați joi, 24 mai, începând cu ora 21.00, la o împreună rugăciune de priveghere la sărbătoarea Sfântului Ioan Rusul, la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani. Slujba se va termina în jurul orei 3. 

În această noapte, Priveghere Mare la Biserica Vovidenia din Botoșani!

Biserica Vovidenia îl prăznuiește pe Sfântul Ioan Rusul, din ale cărui sfinte moaște se află și în biserica din Botoșani. De la jumătatea veacului XX, cinstitele moaşte ale Sfântului Ioan Rusul se găsesc în biserica mare din localitatea Prokopion de pe insula Evia. Din data de 10 iunie 2017, un fragment din sfintele sale moaște sunt așezate spre cinstire, închinare și venerare, în Biserica Vovidenia Botoșani.

"Întrucât ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Rusul, 27 mai, cade anul acesta în Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, vom face slujba sfântului cu anticipație, ca Priveghere Mare în noaptea de joi spre vineri", a precizat părintele profesor Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia.

Creștinii sunt așteptați la o împreună rugăciune joi, 24 mai, începând cu ora 21.00, săvârșind Vecernie, Litie, Utrenie, Sfânta Liturghie. Slujba se va termina în jurul orei 3.

Rugăciune către Sfântul Ioan Rusul, la vreme de boală

Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu. Știu că prin boala trupului, sufletul se curățește, și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune.

De aceea dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.

Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor. Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Golofca le-a declarat război fanilor lui FC Botoşani: "Ne trag în jos!"

astăzi, 20:33
144

Mijlocaşul echipei FC Botoşani, Cătălin Golofca, s-a declarat dezamăgit de atitudinea pe care o au fanii echipei sale, după ce a văzut cum îşi susţin favoriţii spectatorii din Sfâ...

Surpriză la Sfântu Gheorghe, Sepsi pierde după succesul cu FCSB! Sepsi - Botoşani 0-1

astăzi, 19:43
139

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a produs surpriza etapei la Sfântu Gheorghe şi a reuşit să o învingă pe Sepsi, după ce în etapa intermediară, gazdele au învins FCSB...

ANAF face anunțul: Sute de mii de români vor avea de câștigat

astăzi, 18:57
231

Cei care își plătesc obligațiile fiscale până la un anumit termen beneficiază de reduceri la impozit. Pentru reduceri se încadrează Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu v...