În această noapte, Priveghere Mare la Biserica Vovidenia din Botoșani!

Creștinii sunt așteptați joi, 24 mai, începând cu ora 21.00, la o împreună rugăciune de priveghere la sărbătoarea Sfântului Ioan Rusul, la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani. Slujba se va termina în jurul orei 3. 

În această noapte, Priveghere Mare la Biserica Vovidenia din Botoșani!

Biserica Vovidenia îl prăznuiește pe Sfântul Ioan Rusul, din ale cărui sfinte moaște se află și în biserica din Botoșani. De la jumătatea veacului XX, cinstitele moaşte ale Sfântului Ioan Rusul se găsesc în biserica mare din localitatea Prokopion de pe insula Evia. Din data de 10 iunie 2017, un fragment din sfintele sale moaște sunt așezate spre cinstire, închinare și venerare, în Biserica Vovidenia Botoșani.

"Întrucât ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Rusul, 27 mai, cade anul acesta în Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, vom face slujba sfântului cu anticipație, ca Priveghere Mare în noaptea de joi spre vineri", a precizat părintele profesor Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia.

Creștinii sunt așteptați la o împreună rugăciune joi, 24 mai, începând cu ora 21.00, săvârșind Vecernie, Litie, Utrenie, Sfânta Liturghie. Slujba se va termina în jurul orei 3.

Rugăciune către Sfântul Ioan Rusul, la vreme de boală

Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu. Știu că prin boala trupului, sufletul se curățește, și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune.

De aceea dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.

Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor. Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XXXIII)

Duminică, 24 Martie 2019
104

Pe 17 martie 2019 s-au împlinit 55 de ani de când epigramistul (dar şi poetul, prozatorul şi publicistul) AL. O. TEODOREANU (PĂSTOREL) a trecut la cele veşnice. Nae Brădăţeanu,...

Ministrul Muncii: Pensiile vor crește de la 1 septembrie 2019

Duminică, 24 Martie 2019
153

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică seară, la Antena 3, că Executivul va respecta calendarul majorării pensiilor, după temerile exprimate de opoziție cu privire la banii pentru ...

Plecat la muncă în străinătate, și-a văzut casa prădată de hoți! FOTO

Duminică, 24 Martie 2019
2499

Muncesc în străinătate și adună bănuț cu bănuț pentru a-și face un rost în țara lor. Aceasta este soarta a milioane de români, iar botoșănenii nu sunt mai puțin numeroș...