Frumuseţea lucrurilor făcute de mână şi cu suflet, expusă pe Pietonalul Unirii, la Târgul Meşterilor Populari FOTO
BOTOSANI

Mai puţini decât la ediţiile anterioare, meşterii populari şi artiştii plastici şi-au expus din nou minunăţiile pe Pietonalul Unirii. Vineri a avut loc deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari.

Frumuseţea lucrurilor făcute de mână şi cu suflet, expusă pe Pietonalul Unirii, la Târgul Meşterilor Populari FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Condiţiile meteo nu sunt tocmai propice pentru admirarea în tihnă a frumuseţilor ce ies din mâinile meşterilor populari. Chiar şi aşa, s-au găsit botoşăneni care au profitat de obiceiul plimbării pe Pietonalul Unirii pentru a se opri şi în faţa căsuţelor unde meşterii şi-au etalat arta.

Sculpturi în lemn, obiecte de olărit, ţesături, covoare, obiecte de îmbrăcăminte, măşti, jucării- de toate se găsesc la Târg, iar fiecare meşter îşi găseşte timpul să explice cum a făcut fiecare obiect în parte.

La cea de-a XI-a ediţie a Târgului expun meşteri din judeţul Botoşani, dar şi din Iaşi, Suceava, Vaslui, Neamţ, Covasna, Prahova, Mureş şi chiar Vâlcea. "Meșterii au fost selectați de către instituție în funcție de respectul pe care îl acordă canoanelor tradiționale şi care realizează propriile lucrurări manuale pline de acurateţe cu un aspect estetic în adevăratul sens al cuvântului, nu neîngrijit sau cu note grosolane. Manifestarea este inclusă în șirul evenimentelor dedicate zilelor Orașului Botoșani și este un preambul la marea sărbătoare a comunității noastre aflată sub patronajul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”, spune Margareta Mihalache, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, organizatorul evenimentului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani.

De altfel, la deschiderea Târgului au fost prezenţi directorii Cornelia Ciobanu- CJCPCT, Dănuţ Huţu- Direcţia de Cultură, Aurel Melniciuc- Muzeul Judeţean, Dan Doboşi- Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”. Fiecare meşter popular şi fiecare artist plastic a primit câte o diplomă de participare la Târg şi câte un cuvânt de apreciere.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

O poveste minunată, cu tripleţi norocoşi şi cadourile unor oameni cu suflet mare! FOTO

Miercuri, 28 Iunie 2017
2063

Miercuri înaintea prânzului, holul Serviciului Comunitar Specializat în domeniul Protecţiei Copilului s-a umplut de sacoşe cu cadouri, aduse de funcţionarii cu statut special de l...

Iniţiativa fără precedent a unui botoşănean plecat în Anglia, pornită din experienţa proprie. “Un drum sau două în plus nu e mare lucru, nu sărăcesc”

Miercuri, 28 Iunie 2017
1641

Cezar Covataru a povestit pentru Ştiri.Botoşani.Ro despre motivele care l-au determinat să plece din ţară, despre primele zile în mijlocul londonezilor, dar şi despre planul său de a-şi ...

Două zile până la anunţata vizită a ministrului Daea la Manoleasa! Sistemul de irigaţii nu funcţionează încă

Marţi, 27 Iunie 2017
1867

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, făcea o vizită de lucru în judeţ- cu dublu scop: campania electorală de la Vlăsineşti şi, pe parte administr...