Frumuseţea lucrurilor făcute de mână şi cu suflet, expusă pe Pietonalul Unirii, la Târgul Meşterilor Populari FOTO
BOTOSANI

Mai puţini decât la ediţiile anterioare, meşterii populari şi artiştii plastici şi-au expus din nou minunăţiile pe Pietonalul Unirii. Vineri a avut loc deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari.

Frumuseţea lucrurilor făcute de mână şi cu suflet, expusă pe Pietonalul Unirii, la Târgul Meşterilor Populari FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Condiţiile meteo nu sunt tocmai propice pentru admirarea în tihnă a frumuseţilor ce ies din mâinile meşterilor populari. Chiar şi aşa, s-au găsit botoşăneni care au profitat de obiceiul plimbării pe Pietonalul Unirii pentru a se opri şi în faţa căsuţelor unde meşterii şi-au etalat arta.

Sculpturi în lemn, obiecte de olărit, ţesături, covoare, obiecte de îmbrăcăminte, măşti, jucării- de toate se găsesc la Târg, iar fiecare meşter îşi găseşte timpul să explice cum a făcut fiecare obiect în parte.

La cea de-a XI-a ediţie a Târgului expun meşteri din judeţul Botoşani, dar şi din Iaşi, Suceava, Vaslui, Neamţ, Covasna, Prahova, Mureş şi chiar Vâlcea. "Meșterii au fost selectați de către instituție în funcție de respectul pe care îl acordă canoanelor tradiționale şi care realizează propriile lucrurări manuale pline de acurateţe cu un aspect estetic în adevăratul sens al cuvântului, nu neîngrijit sau cu note grosolane. Manifestarea este inclusă în șirul evenimentelor dedicate zilelor Orașului Botoșani și este un preambul la marea sărbătoare a comunității noastre aflată sub patronajul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”, spune Margareta Mihalache, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, organizatorul evenimentului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani.

De altfel, la deschiderea Târgului au fost prezenţi directorii Cornelia Ciobanu- CJCPCT, Dănuţ Huţu- Direcţia de Cultură, Aurel Melniciuc- Muzeul Judeţean, Dan Doboşi- Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”. Fiecare meşter popular şi fiecare artist plastic a primit câte o diplomă de participare la Târg şi câte un cuvânt de apreciere.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1919

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...