FOTO - Distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani pentru laureatul Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu"!

FOTO - Distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani pentru laureatul Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu"!

Consilierii locali botoșăneni s-au întrunit astăzi, la 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale, pentru a aproba proiectul de hotărâre privind acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani laureatului Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia, pentru anul 2018.

La ședința Consiliului Local au participat scriitorii invitați la Zilele Eminescu, printre ei și nominalizați ai prestigiosului premiu acordat an de an la Botoșani, dar și oameni de cultură din Botoșani, scriitori, iubitori ai poeziei. Au susținut alocuțiuni scriitorul Gellu Dorian (inițiatorul Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu"), Răzvan Voncu (redactor-șef al revistei România literară, care a transmis mesajul de salut al președintelui Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu), Ion Pop (membru al juriului de acordare a Premiului Eminescu), criticul Mircea A. Diaconu. Ședința festivă a fost urmată de depunerea de coroane la bustul poetului, din Piața Revoluției. 

"Este un premiu devenit deja foarte apreciat și așteptat în România, susținut integral de Primăria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani, având ca parteneri instituții de cultură din Botoșani și organizator principal Fundația Culturală "Hyperion - caiete botoșănene"... La această ediție sunt prezenți aproximativ 40 de invitați din țară și din afara țării", a precizat scriitorul Gellu Dorian. 

Șapte poeți nominalizați la Premiul Național de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia, pe anul 2018 - ediția a XXVIII-a

În urma sondajului efectuat de Fundaţia Culturală "Hyperion-c.b." Botoşani în perioada august-noiembrie 2018, au fost nominalizaţi pentru obţinerea Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, pe anul 2018, ediţia a XXVIII-a, poeţii: Constantin Abăluţă, Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu şi Matei Vişniec.

Numele poetului laureat va fi dezvăluit în cadrul unei festivități care va avea loc astăzi, la ora 17.00, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, într-o gală în care va susţine un recital extraordinar Adrian Naidin. Premiul - în valoare netă de 35.000 de lei - este oferit de Primăria Municipiului Botoşani şi Consiliul Local Botoşani. Organizatorul evenimentului este Fundaţia Culturală „Hyperion-c.b.” Botoşani, în colaborare cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
123

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
259

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...