Doua trupe de teatru din liceele botosanene, in finala Festivalului Catharsis!

Doua trupe de teatru din liceele botosanene, in finala Festivalului Catharsis!

 Octavian Costin, in Ventrilocul  

Elevii botosaneni, la un pas de un nou succes national! In urma preselectiei organizate pentru etapa finala a Festivalului National de Teatru pentru Liceeni "Catharsis", festival inclus in Calendarul Activitatilor Extrascolare al MECTS, au fost selectionate si doua trupe de tineri actori din liceele botosanene.

Este vorba despre Atelierul de teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu" si Trupa "Echo", formata din elevii Grupului Scolar de Industrie Usoara Botosani.

La preselectie au participat zeci de trupe de teatru din intreaga tara, juriul alegand doar sapte, dintre care doua sunt din Botosani.

Artistii urmeaza sa participe la etapa finala a competitiei, care va avea loc la Bucuresti, in intervalul 19-21 martie 2010, in organizarea Colegiului National "Gheorghe Sincai" si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale".

Trupele din Botosani nu sunt la prima participare la acest festival, in 2008, membrii Atelierului de Teatru de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani obtinand doua mari premii, cu piesa "De veghe in lanul de secara": Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina in rol principal, adjudecat de catre Octavian Costin, si Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina in rol secundar, care a revenit Aidei Avieritei (astazi studenta in anul II la actorie). De asemenea, alaturi de colegii sai de la Atelierul de Teatru, Razvan Amitroaei, elev la Grupul Scolar de Industrie Usoara Botosani, a obtinut, pentru rolul interpretat in acelasi spectacol, Premiul pentru interpretare masculina in rol secundar.

La editia din 2009 a Festivalului "Catharsis", Atelierul de Teatru al liceenilor de la Colegiul Eminescu a obtinut, pe langa Marele Premiu "Catharsis", pentru cea mai buna trupa de teatru, alte doua premii, prin Octavian Costin (cea mai buna interpretare masculina in rol principal) si Roxana Bompa (cea mai buna interpretare feminina in rol secundar).

Participarea la acest festival are si o miza importanta, si anume faptul ca elevii care au obtinut premii in aceasta competitie se pot inscrie la UNATC fara a mai plati taxa de inscriere.

Trupele de teatru care in luna martie vor reedita succesul din anii trecuti sunt indrumati de Lenus Teodora Moraru si Gelu Risca, pentru Atelierul de Teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu", si Ioan Cretescu si Delia Olteanu, indrumatorii trupei "Echo", a Grupului Scolar de Industrie Usoara Botosani!
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
340

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
598

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...