Daniel Buzdugan a povestit cum l-a regăsit pe Dumnezeu după o vizită la Mănăstirea Părintelui Arsenie Boca: Suferințele prin care trecem se întâmplă cu un rost!

Daniel Buzdugan a povestit cum l-a regăsit pe Dumnezeu după o vizită la Mănăstirea Părintelui Arsenie Boca: Suferințele prin care trecem se întâmplă cu un rost!
Marți, 29 septembrie, s-au împlinit 105 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca, cel care, după toate probabilitățile, va fi următorul sfânt român canonizat de Biserica Ortodoxă.

Viața sfântă pe care a dus-o părintele Arsenie, sfaturile și îndrumările duhovnicești pe care le-a dat zecilor de mii de români care l-au cercetat în timpul vieții, dar și comportamentul său exemplar în temnițele comuniste au făcut ca mulți oameni să-l cinstească drept sfânt.

În acest sens, cunoscutul realizator Daniel Buzdugan a povestit o întâmplare trăită anul acesta, după o vizită la Mănăstirea Prislop.

"Am să vă povestesc azi despre o întâmplare, ce a avut loc la câteva ore după ce am fost la Arsenie Boca.

Era pe data de 7 Ianuarie, anul acesta. Era chiar in ziua de Sf. Ion, o zi geroasă, -25 de grade. Fiind foarte frig, la Mănăstirea Prislop nu era prea multă lume. Drumul mi s-a părut de basm. M-am închinat, m-am plimbat și apoi m-am întors la superbul conac Archia, de lângă Deva, unde eram cazat. Seara am ieșit să alerg. Am alergat vreo 14 km. pe o vreme cumplită, și eram foarte fericit că am rezistat. Nimic nu prevestea nenorocirea prin care era să trec....

Se făcuse 1 noaptea și m-am dus să fac un duș. N-am apucat să intru in cadă pentru că am alunecat pe gresia care era udă. Am căzut din picioare la pământ într-o fracțiune de secunda. În cădere m-am izbit cu capul de cadă și apoi de gresie. Am amețit și am început să văd negru în fața ochilor, am realizat că ăsta poate fi finalul... Simțeam cum mă lasă puterile. Mă luase frica. Frica de moarte și pentru că nu eram pregătit pentru ce va urma. Am început să mă rog încontinuu: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul robul tău Daniel și Sfinte Părinte Arsenie Boca, roagă-te pentru mine, pânâ mi-am revenit cât de cât. Nu-mi venea să cred ce mi se întâmplase și mai ales cât de rapid a fost totul, fulgerător!
 
După un timp am realizat că mâna dreaptă parcă nu mai exista. Îmi sărise din umăr și nu mai puteam s-o bag înapoi, n-o mai puteam mișca. Eram speriat să nu fac cangrenă și să se ajungă la amputare.... Apoi au venit cei de la 112, iar la Spitalul Jud. din Deva mi-au băgat mâna în umărul care era făcut praf. Am ajuns la București unde a urmat o operație de 5 ore, cu cui de titan, ca să fie treaba bună.

În fine, trec peste durere, lunile grele de recuperare și peste sperietură și vreau să vă spun că perioada aceea a fost una foarte benefică sufletului meu, m-am întors la Dumnezeu, am fost mai aproape de El, m-am regăsit, mergând aproape în fiecare seară la biserică, la Patriarhie sau la Mănăstirea Radu Vodă. A fost o perioadă în care am fost foarte optimist și asta m-a ajutat mult, să trec foarte ușor peste acest necaz! Dacă nu nădăjduiam în Dumnezeu aș fi fost deprimat, dezamăgit de viață, nervos, frustrat ș.a.m.d.

Credința in Dumnezeu ne dă liniște sufletească în orice împrejurime ne-am afla! Da, da chiar în orice împrejurare!
Suferințele prin care trecem, inevitabil se întâmplă cu un rost.

Mi-am dat seama că nu întâmplător am pățit chestia asta la câteva ore de la prima mea vizită la mormântul părintelui Arsenie Boca. Azi este ziua lui de naștere. Părinte Arsenie roagă-te pentru noi cei păcătoși! Amin!

Medicul care crede că, povățuind pe oameni, n-are trebuință de suflet și de Dumnezeu - autorul și stăpânul vieții-, e până la un loc, un bun veterinar", a scris Daniel Buzdugan pe facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interceptări ale DNA anulate de judecători în dosarul Ralucăi Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

Miercuri, 21 Martie 2018
652

Iniţial, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Târgu Mureş, dosarul fiind strămutat la această instanţă la solicitarea inculpaţilor, a admis interceptările, însă avocaţ...

"Extraordinarele peripeții ale lui Hansel și Gretel", duminică, pe scena Teatrului Vasilache

Miercuri, 21 Martie 2018
95

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" invită copiii duminică, 25 martie 2018, de la orele 11:00 şi 12:30, să vizioneze  spectacolul "Extraordinarele peripeții...

Pleci la drum? De joi, Cod Portocaliu și Galben de ninsori abundente, viscol și vreme deosebit de rece!

Miercuri, 21 Martie 2018
645

Chiar dacă am trecut de prima jumătate a lunii martie, dacă ai programate drumuri în țară e bine să fii la curent cu avertizările meteorologilor, care au transmis că jumătatea de sud a Rom...