Concursul "Deseneaza spectacolul" si-a desemnat castigatorii!

Concursul "Deseneaza spectacolul" si-a desemnat castigatorii!
Emoţii pentru micii artişti-spectatori! După ce au vizionat, duminică de duminică, spectacolele Teatrului pentru Copii şi Tineret Vasilache, transpunând apoi pe hârtie imagini sau personaje din poveste, copiii sunt acum premiaţi pentru munca lor, un juriu de specialitate evaluând lucrările înscrise în competiţie.

La iniţiativa directorului adjunct al Teatrului pentru Copii şi Tineret "Vasilache", consultant artistic Mihaela Nistorică, începând cu luna februarie a acestui an, a fost lansată cea de-a II-a ediţie a concursului de desene "Desenează spectacolul".

În fiecare duminică, timp de 4 luni, au fost expuse în holul teatrului desenele aduse de copii, desene care au fost făcute după ce au vizionat spectacolul din duminica anterioară. 

Premiile  concursului "Desenează spectacolul", ediţia a II-a, lansat de Teatrul "Vasilache", doresc să exprime recunoaşterea calităţilor micilor spectatori care s-au evidenţiat în mod deosebit prin talent artistic la desen şi fidelitate în vizionarea spectacolelor Teatrului "Vasilache" în perioada 28 februarie – 20 iunie 2010. Micii spectatori-artişti desenatori vor fi răsplătiţi cu cadouri de la sponsori.

Jurizarea s-a făcut pe titlu de spectacol, ţinând cont de originalitatea interpretării în imagini a spectacolului vizionat, dar şi de vârsta şi contribuţia fiecărui copil în redarea spectacolului pe hârtia de desen. Nu s-au luat in considerare desenele care au fost copiate, desenele care au fost realizate cu ajutorul bunicilor, părinţilor sau fraţilor mai mari.

Juriul concursului a fost compus din:
- prof. Victor Hreniuc – profesor de pictură Şcoala Populară de Artă Botoşani, membru UAP;
- Cornel Dumitriu – artist plastic, membru UAP, Galeria CITY;
- Mihai Pastramagiu - scenograf Teatrul "Mihai Eminescu" Botoşani

 
În urma aprecierilor făcute asupra lucrărilor realizate de către copii, juriul a desemnat următorii câştigători:

-Cărăbuş Crina Miruna - 5 ani - spectacolul Desen animat – 28 februarie 2010     
-Panţiru Ionuţ Sebastian - spectacolul Ghemotoacele şmechere –  7 martie 2010 
-Iftime Maria - spectacolul Fata babei şi fata moşneagului – 14 martie 2010 
-Luca Nistorică – 5 ani – spectacolul Clovnul – 21 martie 2010 şi 18 aprilie 2010  
-Ţurcanu Eva-Maria – 4 ani - spectacolul Tigrişorul Pietrek – 28 martie 2010    
-Petrea Roxana, cl. a III-a - spectacolul - Povestiri de buzunar – 11 aprilie 2010 
-Moisa Ioana Daniela - spectacolul Tom Degeţel – 25 aprilie 2010   
-Oboroceanu Luca - spectacolul Răţuşca cea urâtă – 2 mai 2010
-Iulia - spectacolul Capra cu trei iezi – 9 mai 2010  
-Gavrileţ Teodora - 3,5 ani - spectacolul La bunici  – 16  mai 2010 - 
-Coşoreanu Denisa-Gabriela, cl. I - spectacolul In vizită cu dl Goe şi Bubico  – 30  mai 2010
-Coroliuc Sebi - spectacolul Punguţa cu doi bani – 6 iunie 2010
-Musteaţă Iustin - spectacolul Albă ca zăpada şi cei 7 pitici – 13 iunie 2010 



De asemenea, juriul a acordat şi 10 PREMII SPECIALE:

-Timofte George Cosmin - spectacolul Desen animat
-Zaharia Olguţa Andreia - 6 ani - spectacolul Fata babei şi fata moşneagului
-Ioana - spectacolul Clovnul  
-Gânju Marius Eduard, loc. Dracşani, Suliţa - spectacolul La bunici
-Moisii Maria  - spectacolul Punguţa cu doi bani
-Ilinca Fodor – spectacolul Aventurile lui Chiţ
-Emilia - spectacolul Punguţa cu doi bani
-Cărăbuş Crina Miruna – 5 ani - spectacolul Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici
-Niculăeş Tudor – 2,6 ani - spectacolul Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici
-Macsim Andreea – 7 ani - spectacolul Dăruiţi copiilor îngeri!


Premiile celei de a II-a ediţii a Concursului "Desenează spectacolul" se vor acorda duminică, 27 iunie, la ora 11.00, înainte de începerea spectacolului în premieră "Iedul cu trei capre".

Copiii au mai beneficiat de premii şi în fiecare duminică, atunci când prezentau desenul cu care participau în competitie, ei primind câte o invitaţie la un spaţiu de joacă din oraş (Anastasia Kids, Unik Land, Kids Kafe) sau bon valoric pentru Cofetăria Mami.

Pentru câştigătorii acestei ediţii premiile sunt oferite de Serviciul Public de Administrare Baze Sportive şi Zone de Agrement, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Local al municipiului Botoşani, şi constau în invitaţii pentru Zona de agrement a lacului din Parcul Mihai Eminescu.

"L-am invitat pe domnul viceprimar Cătălin Alexa pentru a înmâna premiile copiilor câştigători în dublă calitate: ca reprezentant al administraţiei locale şi ca tată-spectator fidel al Teatrului Vasilache. Cu mare bucurie a răspuns invitaţiei noastre", a precizat Mihaela Nistorică, director adjunct la Teatrul "Vasilache".

Preşedintele juriului a fost prof. Victor Hreniuc, care a făcut aprecieri vizavi de calitatea lucrărilor înscrise în concurs. "În comparaţie cu prima ediţie a Concursului "Desenează spectacolul", iniţiat de Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", juriul a constatat o evoluţie calitativă a lucrărilor prezentate, fapt care a complicat misiunea acestuia de a selecta valorile certe ale micilor spectatori – desenatori ai spectacolelor Teatrului Vasilache. Întrucât vârsta participanţilor este foarte mică (de la 2 ani în sus), şi criteriile de evaluare a desenelor au fost mai pragmatic aplicate, scoţând în evidenţă în primul rând concordanţa între vârsta acestora şi modul de exprimare a imaginilor create în raport de conţinutul spectacolului. În al doilea rând, s-a constatat originalitatea conceperii desenelor şi a transpunerii acestora pe suport. În al treilea rând, juriul a ţinut seama şi de bogăţia imaginaţiei copiilor prezentate cromatic şi tematic", a menţionar preşedintele juriului.

Deoarece în această ediţie numărul lucrărilor care au atras atenţia juriului a fost foarte mare, pe lângă premiile oferite pentru "desenarea" unui spectacol, în unanimitate, juriul a hotărât acordarea unui număr de 10 premii speciale sponsorizate de Corneliu Dumitriu, artist plastic, managerul firmei "City Gallery".

"După cum a spus domnul Corneliu Dumitriu – artist plastic, membru UAP şi manager CITY Gallery, va expune lucrările copiilor premiaţi, va sponsoriza cele 10 premii speciale şi duminică, începând cu orele 18.00, copiii pot veni să deseneze pe asfalt în faţa galeriei ultimul spectacol pe care-l vor viziona în stagiunea 2009-2010, "Iedul cu trei capre", a anunţat, în final, Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru copii şi tineret Vasilache.
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
29

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
129

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
82

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...