Concert de pian la Filarmonica Botosani. Urmeaza, pe 5 martie, "Martisoare muzicale"! - VIDEO

Concert de pian la Filarmonica Botosani. Urmeaza, pe 5 martie, "Martisoare muzicale"! - VIDEO

 HORIA MIHAIL  

Concert de pian vineri, 26 februarie, ora 18.30, la Filarmonica de Stat Botosani, sub bagheta dirijorului Nicolae Ursu, invitat special, pianistul Horia Mihail. 

În program:
George Enescu: Intermezzo op. 12
Fr. Chopin: Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21
J. Brahms: Simfonia a II-a, în re major

NICOLAE URSU. S-a născut în anul 1949, în localitatea Dârju din judeţul Harghita. A început să studieze muzica la Liceul de Muzică din Braşov, având ca instrument principal cornul. A continuat apoi la Conservatorul de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. De mai bine de trei decenii, Nicolae Ursu este profesor la Liceul de Artă din Botoşani, fiind, însă, prezent periodic la pupitrul dirijoral al Filarmonicii botoşănene.

HORIA MIHAIL. A debutat în oraşul său natal Braşov, la vârsta de 10 ani. De atunci a concertat de peste 300 de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica George Enescu din Bucureşti şi cu Orchestra Naţională Radio.
În Statele Unite a fost solist al orchestrelor Boston Pops. Subtilitatea ritmică şi articulaţia atmosferei şi a culorii sunetului au fost de un fel pe care această muzică (Prokofiev) o primeşte foarte rar, se scrie în ziarul Boston Globe, după una din apariţiile sale.
Horia Mihail a susţinut recitaluri solo şi de muzică de cameră în România, Italia, Anglia, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda şi Statele Unite.

 

Urmatorul concert al Filarmonicii are loc pe data de 5 martie, de la ora 18.30, sub genericul "Martisoare muzicale".

Dirijor: ALFONSO SAURA (Spania)
Solişti: ANA-MARIA DONOSE, soprană,solistă a Operei Naţionale Române din Iaşi
RAMONA ZAHARIA, mezzo-soprană, solistă a Operei din Timişoara
Momente lirice şi prezentarea programului: DANA BUCĂTARU, actriţă a Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani

În program arii de J. Strauss, G. Bizet, G. Donizetti, S. Rahmaninov, G. Rossini, Offenbach.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
271

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
464

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...