CARAJALE în Joia tineretului, pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani!

CARAJALE în Joia tineretului, pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani!

Joi e despre voi! AmFiTeatru vă oferă încă un prilej de a intra în week-end cu fericire dublă! Continuăm seria spectacolelor despre și pentru voi din Joia Tineretului cu cel al trupei Drama Club – Carajale! Așa că ia-ți prietenii și vino pe 22 februarie, ora 18:00 la Casa Tineretului pentru un zbor al cunoașterii de sine și o gură de aer proaspăt ce te înviorează cel puțin până la următorul spectacol.

Prețul biletului este 10 lei, de la orice membru Drama Club sau la intrarea în sala de spectacol.

DRAMA CLUB (trupa de teatru a Colegiului Național „A.T.Laurian” Botoșani) vă propune un altfel de Caragiale.

Spectacolul „Carajale” prezintă aspecte din viața socială, în spiritul carnavalesc al textelor lui Ion Luca Caragiale.

De această dată micuțul „mariner” nu mai este centrul universului, ci devine scheletul care leagă mai multe episoade din viața cotidiană. Protopopeasca își inșală soțul cu „altă pălărie”, soția lui Lefter dă bilete câștigătoare în schimbul a 10 farfurii și, în tot timpul acesta, Pristanda încă mai numără steagurile.

O comedie savuroasă, plină de haz și energie, și acompaniată de cântecele lăutarilor, spectacolul promite să aducă în fața spectatorilor un univers aproape ireal, dar care surprinde adevărata față a lumii.

Regia artistica: Mirela Nistor

Distribuția:
Goe - Şerban Lazarovici
Mamiţa - Ştefana Feciuc
Mam’ mare - Mălina Andreescu
Tanti Miţa - Sorina Budeanu-Mihalachi
Lefter - Ioan Agavriloae
Doamna Lefter - Georgiana Loghin
Servitoarea – Balan Raluca
Protopopescu - Alexandru Gaşler
Lăutar/Cantidat – Budăi Denis
Lăutar - Raluca Bălan
Lăutar/Candidat – Bejenariu Adina
Candidat – Anghelache Robert
Lăutar/Aristița Piscupescu – Ama Beschieru
Lăutar/Pandele - Radu Ganea
Controloarea - Mara Iacob
Mitică - Teofan Dascălu
Iordache - Andrei Cozmaniuc
Poliţistul Pristanda - Gheorghe Pîslaru
Lache – Vatavu David
Nepoata - Alexandra Mandraburcă
Mătuşa - Tania Iosub
Ţâca - Adelina Aniţei-Micu
Ţigancă - Raluca Dreţcanu
Ţigancă - Măriuca Radu
Țiganca bătrână - Mădălina Aconstantinesei
Primarul – Luca Pușcașu
Fata cu ziarele - Ramona Chistruga
Tincuţa - Caterina Radu
Barman - Niţu Bianca
Protopopeasca - Ramona Bizbac
Măndica - Andreea Isac
 


JOIA TINERETULUI se vrea – sper – o uitare pentru câteva ceasuri a nemiloasei reguli a cererii și ofertei, urmând să fie așezate în loc bunătatea și frumusețea pe care tinerii le mai pot oferi fără un gând ascuns de profit. Joia tineretului poate fi apreciată și ca o excelentă idee în virtutea căreia tinerii să fie adunați în jurul artelor și al vieții spirituale, în general. Când Teatrul „Eminescu” tocmai aniversează împlinirea a 60 de ani de la constituirea primei trupe proprii, și înaintea ediției Amfiteatru 10, perindarea pe scena botoșăneană a acestor grupuri de tineri iubitori de teatru îmi întărește sentimentul că, în adevăr, viața teatrală va continua mereu la Botoșani, indiferent de vremelnicele neajunsuri administrative. (Traian Apetrei, Director general al Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani)

Le suntem recunoscători tuturor prietenilor a căror participare a confirmat desfășurarea primului eveniment din Joia tineretului și a căror prezență a radiat până în inimile noastre, revigorându-ne. De asemenea, le mulțumim mult conducerii Teatrului Eminescu și întregului personal tehnic pentru buna desfășurare a atmosferei adolescentine! Am fost, încă o dată, împreună Teatru! (Echipa AmFiTeatru 10)

 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
16

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
199

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
31

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...