BOTOŞANI De ziua actorilor, publicul iese în stradă: "Unde este teatrul NOSTRU?"

BOTOŞANI De ziua actorilor, publicul iese în stradă: "Unde este teatrul NOSTRU?"
Nu mai au răbdare! Botoşănenii care iubesc teatrul au iniţiat un protest inedit, plănuind ca în ziua de 27 martie să iasă în stradă pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se află clădirea Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani, măcinată de un "proces de reabilitare" ce pare să nu se mai sfârşească.

Pe reţeaua de socializare Facebook a fost deschisă o pagină denumită "Unde este teatrul NOSTRU", care anunţă o acţiune de solidaritate cu artiştii în ziua de 27 martie, când va fi marcată Ziua Mondială a Teatrului.

"De Ziua Mondială a Teatrului, haideţi, botoşăneni, la teatrul nostru! Veniţi toţi iubitorii teatrului din municipiul Botoșani şi toţi cei cărora le pasă de soarta sa, duminică, la ora 17,00, în faţa Teatrului Mihai Eminescu, să întrebăm unde este teatrul nostru?", este mesajul postat pe pagina de socializare.

Unul dintre actorii teatrului botoşănean se arată dispus să iniţieze o strângere de fonduri "să ajutăm specialiştii şi responsabilii locali, asta din simț civic, nu din alt motiv", scrie Bogdan Horga, actorul arătându-se dispus ca, în schimb, să "presteze artistic" sau chiar să muncească fizic "în folosul teatrului".

"Un fel de subscripţie pentru reabilitarea teatrului sau, mai pe șleau, chetă, dom'le. Ofer la schimb prestări de servicii artistice sau chiar munca fizică în folosul teatrului fară nici o problemă, numai să fie cu folos. Şi sunt sigur că mulţi colegi ar face acelaşi lucru", scrie Bogdan Horga.

Lucrările pentru reabilitarea teatrului au început în august 2014, firma care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Botoşani fiind Victor Construct, cu bani de la Uniunea Europeană. Clădirea actuală a Teatrului are o vechime de peste 100 de ani, construcţia fiind realizată după planurile arhitectului Grigore Cerchez, din ianuarie 1912 până în decembrie 2014, când s-a jucat primul spectacol pe scena botoşăneană.
.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
53

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
116

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...