Botoșani, 23 septembrie 1972: Maria Lătărețu a cântat ultimul cântec! - VIDEO

Botoșani, 23 septembrie 1972: Maria Lătărețu a cântat ultimul cântec! - VIDEO

Ultimele clipe din viata Mariei Lataretu au fost pe scena, intr-un sat din Botosani! 23 septembrie devine astfel o zi in care marea artista si-a legat definitiv destinul de Botosani, de cantec, de scena si de publicul care a iubit-o.

Maria Lataretu a vazut lumina zilei la 7 noiembrie 1911 in familia lui Ion Borcan din Balcesti, Gorj , pe valea Gilortului. Acolo, pe meleagurile aflate intre Olt si Jiu, se spune ca glasul omenesc devine un adevarat miracol, capatand modulatii surprinzatoare si triluri de pasare maiastra.

Cantecele Mariei Lataretu au trecut granitele Romaniei. Artista a onorat invitatiile concertistice primite de la vecinii tarii noastre pana la cele din Egipt si Siria. În anul 1972, Maria Lătăreţu a pornit într-un turneu în toată ţara.
 
Artista a murit în timpul unui concert în satul Româneşti (judeţul Botoşani), pe 23 septembrie, din cauza unei congestii cerebrale. Maria Lataretu a murit pe scena cantand, iar dupa spusele spectatorilor ultima melodie cantata a fost "Va las cantecele mele". Se presupune ca artista a stiut ca va muri pe acea scena. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
114

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
202

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
95

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...