Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012

Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012
Duminică, Filiala Botoșani a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 intenționează să desfășoare un tricolor lung de 100 metri pe Pietonalul Unirii, în intervalul orar 13.00 – 13.30, sub genericul Uniți într-o singură conștiință națională, Uniti reîntregim o țară.

"După desfăşurare, urmează între orele 13.30 – 14.00, să ne deplasăm pe itinerariul: Pietonalul Unirii – traversare strada Cuza Vodă – strada Teatrului – pietonalul Bancar – traversare Calea Națională – strada Victoriei – pietonalul Transilvaniei – piaţa 1 Decembrie 1918 – statuia "Compania de mitraliere maior Ignat în atac". În fața statuii, până la orele 15.00, se va desfășura un moment cultural", anunţă organizatorii.

Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei “Lunile Tricolorului, organizată de Platforma Unionistă "Acțiunea 2012", și are ca scop promovarea unității naționale, printr-o serie de acțiuni, ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

Tricolorul care va fi desfășurat la Botoșani a fost desfășurat și în alte mari orașe, printre care: Galați, București, Mureș.

Evenimentul de la Botoşani va dura aproximativ 120 de minute și dorește să marcheze, prin tricolor – simbol al identității și unității naționale – dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul aceluiași stat.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Acţiunea 2012 Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

astăzi, 22:04
103

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

astăzi, 20:31
265

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...

Mașină căzută în râul Sitna, scoasă cu ajutorul pompierilor! FOTO

astăzi, 19:35
677

Pompierii botoșăneni au intervenit, marți după-amiază, pentru a scoate o mașină căzută în râul Sitna, pe raza localității Răchiți. Din primele informații, se pare c...