Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012

Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012
Duminică, Filiala Botoșani a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 intenționează să desfășoare un tricolor lung de 100 metri pe Pietonalul Unirii, în intervalul orar 13.00 – 13.30, sub genericul Uniți într-o singură conștiință națională, Uniti reîntregim o țară.

"După desfăşurare, urmează între orele 13.30 – 14.00, să ne deplasăm pe itinerariul: Pietonalul Unirii – traversare strada Cuza Vodă – strada Teatrului – pietonalul Bancar – traversare Calea Națională – strada Victoriei – pietonalul Transilvaniei – piaţa 1 Decembrie 1918 – statuia "Compania de mitraliere maior Ignat în atac". În fața statuii, până la orele 15.00, se va desfășura un moment cultural", anunţă organizatorii.

Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei “Lunile Tricolorului, organizată de Platforma Unionistă "Acțiunea 2012", și are ca scop promovarea unității naționale, printr-o serie de acțiuni, ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

Tricolorul care va fi desfășurat la Botoșani a fost desfășurat și în alte mari orașe, printre care: Galați, București, Mureș.

Evenimentul de la Botoşani va dura aproximativ 120 de minute și dorește să marcheze, prin tricolor – simbol al identității și unității naționale – dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul aceluiași stat.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Acţiunea 2012 Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procesiune cu Sfinte Moaşte şi hrană caldă pentru 800 de săraci la Hramul Bisericii Vovidenia!

astăzi, 11:20
117

Sărbătoarea Hramului Bisericii Vovidenia din acest an va oferi creştinilor trei zile de rugăciune, bucurie şi milostenie. În acest an, programul liturgic debutează duminică, 19 noiembrie,...

Atenţie, şoferi! Poliţia Română recomandă: Circulaţi cu atenţie sporită, pe vreme rea!

astăzi, 11:15
143

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o vitez...

Perioadă dificilă pentru botoşăneanul Florin Andone. Acesta şi-a spus oful într-un interviu acordat presei spaniole

astăzi, 10:09
199

 Botosaneanul Florin Andone a acordat un interviu în cotidianul spaniol AS în care recunoaște că regretă decizia de a rămâne la Deportivo la Coru&nti...