Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012

Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012
Duminică, Filiala Botoșani a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 intenționează să desfășoare un tricolor lung de 100 metri pe Pietonalul Unirii, în intervalul orar 13.00 – 13.30, sub genericul Uniți într-o singură conștiință națională, Uniti reîntregim o țară.

"După desfăşurare, urmează între orele 13.30 – 14.00, să ne deplasăm pe itinerariul: Pietonalul Unirii – traversare strada Cuza Vodă – strada Teatrului – pietonalul Bancar – traversare Calea Națională – strada Victoriei – pietonalul Transilvaniei – piaţa 1 Decembrie 1918 – statuia "Compania de mitraliere maior Ignat în atac". În fața statuii, până la orele 15.00, se va desfășura un moment cultural", anunţă organizatorii.

Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei “Lunile Tricolorului, organizată de Platforma Unionistă "Acțiunea 2012", și are ca scop promovarea unității naționale, printr-o serie de acțiuni, ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

Tricolorul care va fi desfășurat la Botoșani a fost desfășurat și în alte mari orașe, printre care: Galați, București, Mureș.

Evenimentul de la Botoşani va dura aproximativ 120 de minute și dorește să marcheze, prin tricolor – simbol al identității și unității naționale – dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul aceluiași stat.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Acţiunea 2012 Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Remiză pentru FC Botoşani în al treilea amical al iernii

astăzi, 12:32
40

Elevii lui Costel Enache au obţinut un 2-2, după ce au deschis scorul şi apoi s-au văzut conduşi. Mircea Axente a marcat în minutul 21, însă Trijic a egalat în minutul 32....

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, despre incidentul de la Premiile Eminescu: "N-aș face niciodată așa ceva: să profit de buna credință a unei gazde pentru a face un scandal autopromoțional în casa gazdei"

astăzi, 12:30
129

Daniel Cristea-Enache, directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a acceptat, într-o postare publică pe Facebook, faptul că poemul citit de Medeea Iancu pe scena Gal...

Inspectoratul Teritorial de Muncă, sesizat în cazul învăţătoarei care a provocat un accident rutier, fiind băută

astăzi, 11:53
377

Accidentul este considerat a fi şi unul de muncă, învăţătoarea, alături de colega care a fost rănită, îndreptându-se către locul de muncă când s-a produs evenimentul ...