Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012

Botoşani, 1 noiembrie: Tricolorul de 100 de metri desfăşurat de Acţiunea 2012
Duminică, Filiala Botoșani a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 intenționează să desfășoare un tricolor lung de 100 metri pe Pietonalul Unirii, în intervalul orar 13.00 – 13.30, sub genericul Uniți într-o singură conștiință națională, Uniti reîntregim o țară.

"După desfăşurare, urmează între orele 13.30 – 14.00, să ne deplasăm pe itinerariul: Pietonalul Unirii – traversare strada Cuza Vodă – strada Teatrului – pietonalul Bancar – traversare Calea Națională – strada Victoriei – pietonalul Transilvaniei – piaţa 1 Decembrie 1918 – statuia "Compania de mitraliere maior Ignat în atac". În fața statuii, până la orele 15.00, se va desfășura un moment cultural", anunţă organizatorii.

Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei “Lunile Tricolorului, organizată de Platforma Unionistă "Acțiunea 2012", și are ca scop promovarea unității naționale, printr-o serie de acțiuni, ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

Tricolorul care va fi desfășurat la Botoșani a fost desfășurat și în alte mari orașe, printre care: Galați, București, Mureș.

Evenimentul de la Botoşani va dura aproximativ 120 de minute și dorește să marcheze, prin tricolor – simbol al identității și unității naționale – dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul aceluiași stat.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Acţiunea 2012 Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spune Aaaaa! gândește-te la gura ta, gândește-te la sănătatea ta!

astăzi, 21:45
55

Greu de crezut, dar în România există un capitol al sistemului sanitar care nu a beneficiat niciodată de fonduri guvernamentale, asta deși există state europene pentru care acest secto...

Chinul lui Andrei, băiatul cu sindrom Down care a înotat la Paris. "Pentru antrenamente mergem la Suceava, la bazin", spune tatăl copilului!

astăzi, 20:55
372

Cazul lui Andrei, copilul cu sindrom Down, a ajuns în atenția țării întregi, atunci când părinții săi au reclamat că fiul lor este discriminat într-o unitate școla...

Vremea rece menține numărul mare de infecții respiratorii: Peste 2300 de cazuri înregistrate la Botoșani în ultima săptămână!

astăzi, 20:30
89

În continuare, la Botoșani numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în creștere, numai în ultima săptămână Direcția de Sănătate Publică monitorizând pe...