Botosanenii vor avea lumina in noaptea de Inviere de la Ierusalim!

Botosanenii vor avea lumina in noaptea de Inviere de la Ierusalim!

Parintele Protopop Lucian Leonte

Credinciosii botosaneni vor lua lumina in noaptea de Inviere chiar din lumina adusa din Israel. Potrivit celor spuse de parintele protopop Lucian Leonte, toti preotii si staretii din judetul Botosani in noaptea de Inviere vor lua lumina de la Manastirea Popauti, lumina ce este adusa de la Ierusalim.

“Lumina din noaptea de Inviere va fi adusa la Botosani de la Ierusalim, de catre Patriarhia Romana, si va fi distribuita preotilor si staretilor din judetul Botosani la Manastirea Popauti. Lumina vine de la Bucuresti pana la aeroportul de la Suceava, de unde o luam noi. Slujba Invierii de la Biserica Sfantul Ilie incepe in mod obisnuit, la ora 24.00, si va fi oficiata de Preasfintitul Parinte Calinic Botosaneanul, Episcop Vicar al Episcopiei Iasilor", a spus parintele protopop Lucian Leonte.

Catalin Axinte, preotul sucevean care face parte din delegatia care pleaca la Ierusalim, a declarat pentru presa suceveana ca sambata, impreuna cu  presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, vor fi asteptati la aeroport de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, impreuna cu preotii consilieri si delegaţiile preoţilor din marile orase.

Chiar in fata aeroportului, soborul de preoti condus de ÎPS Pimen va oficia un Te Deum. La ceremonia din fata aerogarii, de primire a Luminii de la Sfantul Mormant, au acces doar preotii, care vor lua Focul Sfant in felinare speciale si il vor duce in parohiile lor, de unde il vor imparti credinciosilor la miezul noptii, in cadrul slujbei de Inviere.

De la aeroport, masinile preotilor vor pleca spre parohii pe cinci trasee- spre Vatra Dornei-Bistriţa, Radauti-Siret-Cernăuţi, Iasi, Botosani si Neamt. Conform Monitorul de Suceava, operativitatea transportului va fi asigurata de echipaje ale politiei. 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
136

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...