Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei

Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei
În perioada 27-29 septembrie 2013, în parohia "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul" din Botoşani, s-a aflat spre închinare un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, mare doctor şi tămăduitor.

Sfintele moaşte au fost aduse de la Biserica cu  hramurile "Izvorul Tămăduirii" şi "Sfântul Ierarh Nicolae" a Spitalului Judeţean din Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Vineri, 27 septembrie, la ora 18:00, după întâmpinarea sfintelor moaşte, a început Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei. De la ora 19:00, s-au săvârşit Agheazma mică şi Taina Sfântului Maslu. La final, pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi.

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 8:00, s-a slujit Sfânta Liturghie, iar de la ora 16:00 s-au oficiat Taina Sfântului Maslu şi Vecernia unită cu Litia.

Ieri, 29 septembrie, începând cu ora 8:00, programul liturgic a cuprins Utrenia, Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei şi Sfânta Liturghie.

După-amiază, la ora 15:00 s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, care a fost urmat de Paraclisul Maicii Domnului.

"Ne-am gândit să aducem moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei în parohia noastră, mai ales pentru că foarte mulţi medici au evlavie la acest sfânt. În acelaşi timp, ne dorim să întărim evlavia credincioşilor noştri din parohie, dar şi din judeţul Botoşani", a subliniat pr. paroh Radu-Constantin Zaiţ.

În anul 2011, în parohia "Sfântul Ioan Iacob" din Botoşani a început ridicarea unei biserici din cărămidă. În prezent se lucrează la acoperiş. Lăcaşul de închinăciune se construieşte în jurul vechiului sfânt lăcaş din 1926. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ALERTĂ METEO: Cod Galben de vânt puternic începând de marți noapte!

astăzi, 21:02
531

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip COD GALBEN pentru intervalul 23 octombrie, ora 22.00 - 24 octombrie, ora 22.00, când se vor semnala...

Accident grav la Vorona: Scuterist acroșat de o combină!

astăzi, 19:46
1993

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a ajuns, marți seara, la spital, el fiind rănit într-un accident petrecut la Vorona. Bărbatul se deplasa cu un scuter, pe marginea drumului,&nbs...

Un medic a făcut o listă a doctorilor care au murit subit și/sau în gardă. Printre ei, numele unui regretat medic botoșănean

astăzi, 18:27
2456

Dupa moartea Cosanei Claiciu, medic cardiolog la Spitalul Clinic Judetean Arad, care a decedat in timpul turei, pe Internet a aparut o lista cu toti doctorii care au murit in timp ce se aflau la munca...