Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei

Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei
În perioada 27-29 septembrie 2013, în parohia "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul" din Botoşani, s-a aflat spre închinare un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, mare doctor şi tămăduitor.

Sfintele moaşte au fost aduse de la Biserica cu  hramurile "Izvorul Tămăduirii" şi "Sfântul Ierarh Nicolae" a Spitalului Judeţean din Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Vineri, 27 septembrie, la ora 18:00, după întâmpinarea sfintelor moaşte, a început Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei. De la ora 19:00, s-au săvârşit Agheazma mică şi Taina Sfântului Maslu. La final, pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi.

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 8:00, s-a slujit Sfânta Liturghie, iar de la ora 16:00 s-au oficiat Taina Sfântului Maslu şi Vecernia unită cu Litia.

Ieri, 29 septembrie, începând cu ora 8:00, programul liturgic a cuprins Utrenia, Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei şi Sfânta Liturghie.

După-amiază, la ora 15:00 s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, care a fost urmat de Paraclisul Maicii Domnului.

"Ne-am gândit să aducem moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei în parohia noastră, mai ales pentru că foarte mulţi medici au evlavie la acest sfânt. În acelaşi timp, ne dorim să întărim evlavia credincioşilor noştri din parohie, dar şi din judeţul Botoşani", a subliniat pr. paroh Radu-Constantin Zaiţ.

În anul 2011, în parohia "Sfântul Ioan Iacob" din Botoşani a început ridicarea unei biserici din cărămidă. În prezent se lucrează la acoperiş. Lăcaşul de închinăciune se construieşte în jurul vechiului sfânt lăcaş din 1926. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
640

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1951

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...

Cei care au atacat-o vineri pe jandarmerita ar fi ultrasi din galeria unei echipe de fotbal bucurestene

Duminică, 12 August 2018
1102

Cei doi care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cun...