Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei

Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei
În perioada 27-29 septembrie 2013, în parohia "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul" din Botoşani, s-a aflat spre închinare un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, mare doctor şi tămăduitor.

Sfintele moaşte au fost aduse de la Biserica cu  hramurile "Izvorul Tămăduirii" şi "Sfântul Ierarh Nicolae" a Spitalului Judeţean din Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Vineri, 27 septembrie, la ora 18:00, după întâmpinarea sfintelor moaşte, a început Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei. De la ora 19:00, s-au săvârşit Agheazma mică şi Taina Sfântului Maslu. La final, pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi.

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 8:00, s-a slujit Sfânta Liturghie, iar de la ora 16:00 s-au oficiat Taina Sfântului Maslu şi Vecernia unită cu Litia.

Ieri, 29 septembrie, începând cu ora 8:00, programul liturgic a cuprins Utrenia, Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei şi Sfânta Liturghie.

După-amiază, la ora 15:00 s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, care a fost urmat de Paraclisul Maicii Domnului.

"Ne-am gândit să aducem moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei în parohia noastră, mai ales pentru că foarte mulţi medici au evlavie la acest sfânt. În acelaşi timp, ne dorim să întărim evlavia credincioşilor noştri din parohie, dar şi din judeţul Botoşani", a subliniat pr. paroh Radu-Constantin Zaiţ.

În anul 2011, în parohia "Sfântul Ioan Iacob" din Botoşani a început ridicarea unei biserici din cărămidă. În prezent se lucrează la acoperiş. Lăcaşul de închinăciune se construieşte în jurul vechiului sfânt lăcaş din 1926. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amendă ursturătoare și permisul reținut pentru o manevră greșită în trafic!

astăzi, 09:19
199

Printre cei care au fost opriți în trafic de oamenii legii din Hârlău se numără și un tânar de 25 de ani, din judetul Botosani. Acesta a fost sanctionat contraventional cu ...

Comunicat - PSD Botoșani dezaprobă și consideră nedemn gestul persoanelor care au ales să trădeze voința alegătorilor și s-au alăturat altor formațiuni politice

astăzi, 09:17
101

Toți membrii Organizației Județene a Partidului Social Democrat susțin continuarea implementării programului de guvernare, pentru care PSD a primit votul alegătorilor din fiecare zonă a țării...

Italia: O șoferiță româncă a fost găsită fără suflare în cabina TIR-ului său. Avea doar 33 de ani

astăzi, 08:56
1543

O femeie din România, Gabriela Aiban, care era șoferiță de TIR a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 d...