Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei

Botosanenii s-au inchinat la moaştele Sfântului Luca al Crimeei
În perioada 27-29 septembrie 2013, în parohia "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul" din Botoşani, s-a aflat spre închinare un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, mare doctor şi tămăduitor.

Sfintele moaşte au fost aduse de la Biserica cu  hramurile "Izvorul Tămăduirii" şi "Sfântul Ierarh Nicolae" a Spitalului Judeţean din Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Vineri, 27 septembrie, la ora 18:00, după întâmpinarea sfintelor moaşte, a început Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei. De la ora 19:00, s-au săvârşit Agheazma mică şi Taina Sfântului Maslu. La final, pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi.

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 8:00, s-a slujit Sfânta Liturghie, iar de la ora 16:00 s-au oficiat Taina Sfântului Maslu şi Vecernia unită cu Litia.

Ieri, 29 septembrie, începând cu ora 8:00, programul liturgic a cuprins Utrenia, Acatistul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei şi Sfânta Liturghie.

După-amiază, la ora 15:00 s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, care a fost urmat de Paraclisul Maicii Domnului.

"Ne-am gândit să aducem moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei în parohia noastră, mai ales pentru că foarte mulţi medici au evlavie la acest sfânt. În acelaşi timp, ne dorim să întărim evlavia credincioşilor noştri din parohie, dar şi din judeţul Botoşani", a subliniat pr. paroh Radu-Constantin Zaiţ.

În anul 2011, în parohia "Sfântul Ioan Iacob" din Botoşani a început ridicarea unei biserici din cărămidă. În prezent se lucrează la acoperiş. Lăcaşul de închinăciune se construieşte în jurul vechiului sfânt lăcaş din 1926. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
259

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
428

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
133

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...