Botosaneni​i din Montreal, pentru elevii din Botosani

Botosaneni​i din Montreal, pentru elevii din Botosani
Duminica seara, pe 24 februarie 2013, doi liceeni, organizatori si actori ai Festivalului de Teatru Adolescent care  se va desfasura la Botosani intre 24 si 28 aprilie, Ilinca Prisecariu, din clasa a X-a la Colegiul National "Mihai Eminescu", si Stefan Lazaruc, din clasa a XII-a H,  de la acelasi Colegiu, ambii membri ai Ateleirului de Teatru de la Colegiul National "Mihai Eminescu", au avut o intilnire via Internet cu 6 familii din Montreal-Canada, toti originari din Botosani.

Intalnirea a avut loc la initiativa si la invitatia doamnei Elvira Gordas Martincu si a sotului ei Narcis, la domiciliul acesteia, printre cei prezenti fiind absolventi de la "Eminescu", dar si de la "Laurian", precum familia Cristian Toma, Liliana Olimpia Hosman, profesorul emerit  Vania Atudorei s.a.

Scopul acestei discutii a fost descrierea acestui Festival si modalitatile prin care botosanenii din Montreal pot sa ajute financiar si material, si sa contribuie la reusita acestui Festival.

Cei doi liceeni au impresionat prin maturitatea lor, pasiunea lor pentru teatru si argumentele invocate in favoarea Botosanilor ca centru cultural national al Romaniei.

Stefan Lazaruc, viitor sociolog, a facut o vibranta, convingatoare si calda pledoarie pentru valorile culturale ale elevilor de liceu din Botosani care s-au nascut si au crescut cu Eminescu, cu Enescu si cu Teatrul.

"Zis si facut, cei din Montreal au decis sa faca un afis si o publicitate de colecta de fonduri  si donatii, sa se revada la mijlocul lui martie si sa trimita suma adunata la inceputul lui aprilie. Colaborarea lor in ciuda celor 8 000 de km care ii despart a devenit astfel o realitate care in perspectiva are si vizite reciproce, ceea ce dovedeste ca botosanenii nu pot fi ... despartiti, ei raminind impreuna chiar si la mare distanta", ne-a transmis Vania Atudorei.



(In fotografie, participantii la intilnirea cu cei doi elevi din Botosani, care sunt la mijloc, pe ecran).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
495

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
147

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...