Beciuri medievale descoperite in curtea Sectiei de Boli Infectioase Botosani! FOTO

In curtea Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean "Mavromati" va fi amenajat un santier arheologic, dupa ce au fost descoperite beciuri vechi, chiar sub o cale de acces.

Beciuri medievale descoperite in curtea Sectiei de Boli Infectioase Botosani! FOTO

Beciurile au fost descoperite dupa ce pe calea de acces s-a surpat pamantul, cel mai probabil din cauza ploilor din ultima vreme. Personalul medical a anuntat conducerea Spitalului Judetean, iar directorul Corneliu Mihai a fost la fata locului.

"Peste noapte s-a surpat. Este chiar langa cladirea unde avem arhiva spitalului. Nu pare sa fie extinse sub spital, pentru ca ar fi iesit la iveala cand s-a facut fundatia la cladire. Am informat pe cei de la Cultura, pentru ca asa prevede legea, si ei vor incepe sapaturi. Noi incercam de atata timp să reabilitam acest spital, iar acum chiar ne va fi imposibil. Speram doar să nu fie afectata activitatea medicala dacă va fi constituit un santier arheologic aici", a declarat directorul Spitalului Judetean, Corneliu Mihai.

In zona a ajuns si directorul Muzeului Judetean Botosani, Aurel Melniciuc, iar acesta a precizat ca imediat ce vremea va permite vor incepe sapaturile pentru a se afla din ce perioada sunt beciurile.

"La o prima vedere par a fi niste beciuri vechi, din perioada medievala. Am semnalat aspectul si la Directia de Cultura. Am discutat si cu domnul Corneliu Mihai si ne-a asigurat tot sprijinul. Noi i-am rugat sa inchida perimetrul si de saptamana viitoare, cand vremea va permite, vom incepe sapaturile. Probabil beciurile de acolo sunt legate cu acele beciuri descoperite in curtea Manastirii Popauti, dar pana nu intram efectiv, nu putem spune nimic. Noi vom face tot posibilul sa le decarcam din punct de vedere arheologic si sa le valorificam", a declarat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judetean de Istorie Botosani.











 

 

Spune-ne opinia ta