Botosaneni la Festivalul Medieval de la Suceava ! GALERIE FOTO!

Botosaneni la Festivalul Medieval de la Suceava ! GALERIE FOTO!

 Ordinul Cavalerilor de Medias in cadrul Festivalului Medieval de la Suceava - 2011  Agentia de Publicitate Boardmedia

Zeci de botosaneni au ales sa isi petreaca weekendul la Festivalul de Arta Medievala "Stefan cel Mare" de la Suceava.
Adulti si copii deopotriva au participat la manifestarile organizate in Cetatea de Scaun, unde au avut loc spectacole, recitaluri de muzica medievala, dansuri medievale, jonglerii cu steaguri si demonstratii de lupta, dar si turniruri medievale.

Cavaleri, domni si domnite, razboinici, calai, stegari si tobosari au reinviat pentru cateva zile atmosfera medievala.
In spectacolele organizate cu ocazia Festivalului de Arta Medievala au evolut si actorii botosaneni de la Teatrul "Mihai Eminescu" si Teatrul pentru Copii si Tineret "Vasilache".

Actorii Teatrului "Mihai Eminescu" au jucat  trei reconstituri ale atmosferei de epoca, momente semnificative ale domniei lui Stefan cel Mare.






Este vorba despre "Urzeala boierilor moldoveni", "Alungarea mesterilor din Moldova in vremea lui Despot Voda" si "Venirea  lui Stefan cel Mare din Muntenia", cel din urma moment fiind cel in care Stefan cel Mare se intoarce cu viitoarea cea de-a treia sotie, Maria Voichita.

Teatrul pentru Copii si Tineret "Vasilache" a prezentat piesele "Ratusca cea urata" si "Pacala in satul lui".
Nu au lipsit nici concursurile pentru cei mici, dar nici spectacolele cu foc.

Festivalul de Arta Medievala de la Suceava a fost organizat de Consiliul Judetean Suceava, Muzeul Bucovinei si  Primaria Municipiului Suceava, la eveniment fiind prezent si Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava.







"Numarul participantilor a fost mai mare la editia din acest an, poate si pentru ca anul trecut Festivalul nu s-a tinut. Anul acesta au fost si cu cinci trupe mai mult fata de ceilalti ani. Printre punctele de atractie ale Festivalului au fost Parada cavalerilor cu faclii, unde au participat aproape 200 de oameni, Maia Morgenstern, reconstituirile Teatrelor din Botosani, a fost si turnir. Ne bucuram ca publicul a fost atat de numeros, au fost lucruri care se intampla o data pe an", a spus Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovina.


Stiri.Botosani.Ro, in calitate de partener media al evenimentului, impreuna cu Asociatia PRO Botosani, a oferit bilete gratuite de acces la eveniment copiilor inscrisi in Clubul Vacantei "La Nistorica", precum si unui numar de 45 de batrani de la azilul de batrani al DGASPC Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
218

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
285

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
654

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...