Atenție! Se caută un "dottore" pentru Filarmonica Botoșani!

Atenție! Se caută un "dottore" pentru Filarmonica Botoșani!
Surpriză pregătită de municipalitatea botoșăneană pentru candidații care aspiră la postul de manager al Filarmonicii botoșănene, o instituție care în curând va împlini un an de la declanșarea protestului angajaților împotriva actualei conduceri!

Instituțiile de cultură aflate in subordinea Primăriei Botoșani vor organiza, prin ordonatorul principal de credite, concurs pentru posturile de manageri, mandatele actualilor directori expirând la data de 31 decembrie 2013.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 28 noiembrie 2013 figurează și Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de management, caietului de obiective, condiţiilor de participare pentru concursul de ocupare a postului de manager la Filarmonica de Stat Botoşani, dar și la Teatrul Mihai Eminescu și Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache.

De asemenea, în aceeași ședință se vor stabili comisiile de Concurs de management / soluţionare a contestaţiilor în vederea ocupării funcţiei de manager la cele trei instituții de cultură, precum și Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de management , caietului de obiective, condiţiilor de participare pentru concursul de ocupare a posturilor de manager.

Surpriza apare la condițiile de participare la concurs.

Astfel, dacă în cazul celor două teatre studiile solicitate drept condiție pentru accederea într-o funcție de manager fac referire DOAR la studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul de activitate al instituţiei: teatru si artele spectacolului, ştiinte ale comunicării, situația se schimbă în cazul Filarmonicii Botoșani, unde condițiile de participare la concurs au următoarea formulare:

-studii universitare de licentă, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul de activitate al instituţiei : muzică (pedagogie muzicală, muzicologie, interpretare muzicală – canto, interpretare muzicală – instrumente , compozitie muzicală, dirijat, artele spectacolului muzical).
- studii universitare de doctorat în domeniul de activitate al instituţiei, finalizate cu atribuirea titlului de doctor prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

Dincolo de caracterul vădit discriminatoriu (prin însuși faptul că o instituție teatrală nu se pretează la un manager cu studii doctorale, să nu mai vorbim de faptul că posturi de manager în instituții importante ale statului nu beneficiază de o astfel de condiție), nu putem trage decât o singură concluzie: condiția nu reprezintă decât un filtru bine poziționat, pentru ca prin sita deasă să nu treacă decât cel căruia funcția i-ar fi destinată.

Alta ar fi fost situația dacă aceeași condiție s-ar fi regăsit în cazul celor două teatre.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație de weekend: Cele mai vesele bocitoare și un spectacol despre lumea de ieri și de azi, la Teatrul Eminescu!

astăzi, 19:14
21

Teatrul "Mihai Eminescu" Botoșani invită botoșănenii sâmbătă, 24 martie, ora 18.00, să vizioneze un spectacol care a obținut 4 premii la Festivalul Internaționa...

România 100 - 25 martie 2018: Botoșănenii, așteptați la Marea Adunare Centenară de la Chișinău!

astăzi, 18:25
193

În curand se vor împlini 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. După peste 100 de ani de stăpânire rusească, în urma revoluției bolșevice din Rusia din ...

Meteorologii au emis o nouă ALERTĂ de vreme rea, valabilă până joi dimineaţă!

astăzi, 16:08
528

Vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei. Potrivit ANM, temperaturile vor fi negative n...