Artiști botoșăneni pe scenele lumii! FOTO, VIDEO

Artiști botoșăneni pe scenele lumii! FOTO, VIDEO

ANA MARIA BUCSA

Raluca Ursu și Ana Maria Bucșă au strălucit pe scenele internaționale ale festivalurilor de muzică, cele două fete confirmând, dacă mai era nevoie, valoarea incontestabilă a artiștilor botoșăneni.

Raluca Ursu, în vârstă de 12 ani, din Botoşani, a primit diploma Award a Festivalului internaţional "Euro Stars" din localitatea Qawra, Malta, dar și un premiu special, constând în invitaţii la festivaluri de muzică uşoară din Elveţia şi Macedonia.

"Festivalul din Malta a reunit 97 de concurenţi extrem de puternici din 14 ţări: Polonia, Malta, Italia, Elveţia, România, Rusia, Bulgaria, Suedia, Lituania, Letonia, Filipine, Kîrghistan, Macedonia şi Ucraina", a menţionat Gabriela Nechita, profesor coordonator al Cercului Melos din Iași, unde activează cele două tinere artiste.

De asemenea, Ana Maria Bucşă, botoşăneanca în vârstă de 15 ani, a fost recompensată cu Premiul I la Festivalul internaţional "May Note" din Polonia şi cu invitaţia de a participa la un festival internaţional din Turcia.

"Festivalul a reunit sute de concurenţi din 9 ţări în cadrul mai multor secţiuni, precum dans, grupuri, solişti vocali şi instrumentali", a subliniat profesoara Gabriela Nechita.

La Festivalul naţional "Lucky Kids", ce a avut loc în Roman, Marele Trofeu a fost câştigat de Ana Maria Bucşă, care se numără şi printre finaliştii Festivalului naţional de creaţie şi interpretare "Mamaia Copiilor", programat în luna iulie.

De asemenea, la aceeasi competitie, Raluca Ursu a intrat în posesia Trofeului acordat la categoria de vârstă 11-13 ani. Au mai urcat pe podium Larisa Ailoaie, Eduard Pintilei, Oana Tabultoc, Andreea Leparda (Locul II) si Isabela Pamparau (Locul I)

Menționăm că, în acest an, Ana Maria Bucșă a mai obținut și Trofeul "Ghiocelul de argint", Barlad, martie 2013, Premiul de originalitate in interpretare in filmul de lung metraj "Scoala de vara", martie 2013 și Premiul I "Martisor Dorohoian", martie 2013. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

astăzi, 18:37
37

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

astăzi, 17:43
260

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...

Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

astăzi, 15:53
1108

Locul propus pentru a fi amenajat în acest sens este în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii renunţând la un loc de antrenament pentru ca acest heliport s...