Artiști botoșăneni pe scenele lumii! FOTO, VIDEO

Artiști botoșăneni pe scenele lumii! FOTO, VIDEO

ANA MARIA BUCSA

Raluca Ursu și Ana Maria Bucșă au strălucit pe scenele internaționale ale festivalurilor de muzică, cele două fete confirmând, dacă mai era nevoie, valoarea incontestabilă a artiștilor botoșăneni.

Raluca Ursu, în vârstă de 12 ani, din Botoşani, a primit diploma Award a Festivalului internaţional "Euro Stars" din localitatea Qawra, Malta, dar și un premiu special, constând în invitaţii la festivaluri de muzică uşoară din Elveţia şi Macedonia.

"Festivalul din Malta a reunit 97 de concurenţi extrem de puternici din 14 ţări: Polonia, Malta, Italia, Elveţia, România, Rusia, Bulgaria, Suedia, Lituania, Letonia, Filipine, Kîrghistan, Macedonia şi Ucraina", a menţionat Gabriela Nechita, profesor coordonator al Cercului Melos din Iași, unde activează cele două tinere artiste.

De asemenea, Ana Maria Bucşă, botoşăneanca în vârstă de 15 ani, a fost recompensată cu Premiul I la Festivalul internaţional "May Note" din Polonia şi cu invitaţia de a participa la un festival internaţional din Turcia.

"Festivalul a reunit sute de concurenţi din 9 ţări în cadrul mai multor secţiuni, precum dans, grupuri, solişti vocali şi instrumentali", a subliniat profesoara Gabriela Nechita.

La Festivalul naţional "Lucky Kids", ce a avut loc în Roman, Marele Trofeu a fost câştigat de Ana Maria Bucşă, care se numără şi printre finaliştii Festivalului naţional de creaţie şi interpretare "Mamaia Copiilor", programat în luna iulie.

De asemenea, la aceeasi competitie, Raluca Ursu a intrat în posesia Trofeului acordat la categoria de vârstă 11-13 ani. Au mai urcat pe podium Larisa Ailoaie, Eduard Pintilei, Oana Tabultoc, Andreea Leparda (Locul II) si Isabela Pamparau (Locul I)

Menționăm că, în acest an, Ana Maria Bucșă a mai obținut și Trofeul "Ghiocelul de argint", Barlad, martie 2013, Premiul de originalitate in interpretare in filmul de lung metraj "Scoala de vara", martie 2013 și Premiul I "Martisor Dorohoian", martie 2013. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tentativă de suicid, după ce o ceartă cu soţul

astăzi, 09:36
146

Femeia în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoşani, a ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la spital, după ce a înghiţit mai multe pastile. Ea le-a povestit ...

10 aparate radar în calea șoferilor: În 24 de ore, 90 de conducători auto au fost amendați!

astăzi, 09:25
80

În ultimele 24 de ore, peste 60 de patrule au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În urma activităţilor, au fost aplica...

Nemulţumiri de la deszăpezirea de pe drumurile din judeţ! "Nu au dat cu nimic!" FOTO

astăzi, 09:05
363

Ninsoarea abundentă care a căzut în noaptea de duminică spre luni a făcut să se aşeze un strat destul de consistent de zăpadă pe şoselele din judeţul Botoşani.Chiar dacă drumarii...