Artiști botoșăneni pe scenele lumii! FOTO, VIDEO

Artiști botoșăneni pe scenele lumii! FOTO, VIDEO

ANA MARIA BUCSA

Raluca Ursu și Ana Maria Bucșă au strălucit pe scenele internaționale ale festivalurilor de muzică, cele două fete confirmând, dacă mai era nevoie, valoarea incontestabilă a artiștilor botoșăneni.

Raluca Ursu, în vârstă de 12 ani, din Botoşani, a primit diploma Award a Festivalului internaţional "Euro Stars" din localitatea Qawra, Malta, dar și un premiu special, constând în invitaţii la festivaluri de muzică uşoară din Elveţia şi Macedonia.

"Festivalul din Malta a reunit 97 de concurenţi extrem de puternici din 14 ţări: Polonia, Malta, Italia, Elveţia, România, Rusia, Bulgaria, Suedia, Lituania, Letonia, Filipine, Kîrghistan, Macedonia şi Ucraina", a menţionat Gabriela Nechita, profesor coordonator al Cercului Melos din Iași, unde activează cele două tinere artiste.

De asemenea, Ana Maria Bucşă, botoşăneanca în vârstă de 15 ani, a fost recompensată cu Premiul I la Festivalul internaţional "May Note" din Polonia şi cu invitaţia de a participa la un festival internaţional din Turcia.

"Festivalul a reunit sute de concurenţi din 9 ţări în cadrul mai multor secţiuni, precum dans, grupuri, solişti vocali şi instrumentali", a subliniat profesoara Gabriela Nechita.

La Festivalul naţional "Lucky Kids", ce a avut loc în Roman, Marele Trofeu a fost câştigat de Ana Maria Bucşă, care se numără şi printre finaliştii Festivalului naţional de creaţie şi interpretare "Mamaia Copiilor", programat în luna iulie.

De asemenea, la aceeasi competitie, Raluca Ursu a intrat în posesia Trofeului acordat la categoria de vârstă 11-13 ani. Au mai urcat pe podium Larisa Ailoaie, Eduard Pintilei, Oana Tabultoc, Andreea Leparda (Locul II) si Isabela Pamparau (Locul I)

Menționăm că, în acest an, Ana Maria Bucșă a mai obținut și Trofeul "Ghiocelul de argint", Barlad, martie 2013, Premiul de originalitate in interpretare in filmul de lung metraj "Scoala de vara", martie 2013 și Premiul I "Martisor Dorohoian", martie 2013. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
260

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
205

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
99

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...