APEL: Ajutați-ne să book-urăm cu cărți!

APEL: Ajutați-ne să book-urăm cu cărți!

Proiectul "Tabăra din pridvorul satului" a început în vara 2012, prin organizarea de tabere pentru copiii din patru parohii sărace ale Arhiepiscopiei Iașilor din județele Iași și Botoșani (Horodiștea; Șcheia, Căuiești; Mironeasa; Bâcu, Cioca Boca).

Majoritatea acestor copii nu ar fi avut niciodată posibilitatea de a participa într-o tabără, de a se juca cu toți copiii din satul lor, de a simți bucuria copilăriei și entuziasmul atmosferei de tabără. 

Iar dacă ei nu au putut veni în tabără, ne-am gândit să meargă tabăra la ei!

Văzând așadar bucuria copiilor din aceste sate și impactul puternic al acestor tabere în viața parohiilor implicate, în vara anului 2013 am continuat proiectul în 8 parohii, iar din 2014 până în 2016,în câte 9 comunități rurale, iar in anul 2017 s-au organizat 30 de tabere, pentru copii din Iași, Neamț, Botoșani. Astfel, au participat gratuit până acum peste 4500 de copii și tineri în aceste tabere.

În vara anului 2018 ne propunem organizarea a 42 serii de tabără, în 42 de sate, cu sprijinul Departamentului Tineret MMB, pentru copii și tineri din județele Iași, Neamț și Botoșani.

Anul acesta,însă vrem sa facem ceva diferit, în care să implicăm și lectura în viața tinerilor. Proiectul „Book-urii cu cărți” vine în completarea proiectului „Taberelor din Pridvorul satului”, care își dorește sa le ofere o șanșă tinerilor participanți de a citi o carte, care le poate deschide pofta de lectură. În fiecare dintre cele 42 de tabere vor avea un atelier de lectură, în care fiecare își va alege o carte pe care să înceapă să o citească împreună cu ceilalți. La finalul atelierului, ei își vor spune primele impresii din carte. La finalul taberei, ei vor primi cartea începută cadou, pentru a fi prima carte din biblioteca lor personală. 

Am lansat apelul tuturor celor care doresc sa ne ajute sî pfero, aceste bucurii. Cine dorește,poate să ne ajute cu donațiile, apelând la numărul de telefon 0741925996 sau trimitând un e-mail la adresa: bookuriicucarti@gmail.com .

Haideți să investim în tinerii noștri cu o carte bună!

Lista cu sugestii o puteți accesa aici!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, învinsă de Rusia în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

Vineri, 14 Decembrie 2018
111

Romania a pierdut semifinala disputata vineri seara la Paris cu Rusia, in cadrul Campionatului European de handbal feminin. "Tricolorele" au fost invinse, fara mari emotii, de nationala lui Yevgeni T...

Cu permisul suspendat, beat la volan, s-a izbit în mașina care circula în fața lui!

Vineri, 14 Decembrie 2018
206

Mașina condusă de un bărbat de 44 de ani, din municipiul Dorohoi, se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul Victoriei din localitate. Pentru că șoferul nu a păstrat o distanţă suficie...

Ce lucruri trăsnite mai face Dorel prin România!

Vineri, 14 Decembrie 2018
449

Acest lucru se întâmplă în Focşani, pe o străduţă aflată în spatele unui supermarket. Din imagini se vede clar că muncitorii au lucrat în jurul autoturismului, blo...