Ada Milea, Ion Chiriac și Adrian Sărmășan, în această seară, pe scena Memorialului Ipotești!

Ada Milea, Ion Chiriac și Adrian Sărmășan, în această seară, pe scena Memorialului Ipotești!

Iubitorii de folk din Botoșani sunt așteptați în această seară la Memorialului Ipotești de unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică folk din România la o „seară melancolică eminesciană”.

Festivalul Național de Muzică Folk pentru Copii și Tineret "Seri melancolice eminesciene" are loc datorită eforturilor organizatorilor de la Memorial, sprijiniți de Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani. Anul acesta, Primăria municipiului nu a mai finanțat fundația și implicit evenimentul.

La această ediție, evenimentul aniversează zece ani de existență în viața culturală, iar invitații așteptați sunt artiști de elită: Ion Chiriac, Adrian Sărmășan, Ada Milea. Gazda recitalurilor este Memorialul Ipotești, iar seria de spectacole va debuta de la ora 18:00.

„Festivalului Național de muzică folk pentru copii și tineret Seri melancolice eminesciene are că principal scop sporirea numărului de activități destinate promovării tinerilor sau elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic și a creațiilor acestora, având că specific muzică folk, respectiv atragerea unui număr cât mai mare de elevi și tineri către acest gen muzical. Proiectul este justificat de lipsa unor astfel de activități, atât la nivelul județului Botoșani cât și în țară, și de necesitatea de a oferi tinerilor și elevilor un cadru adecvat de manifestare și promovare. Totodată, se urmarește și promovarea imaginii Memorialului Ipotești și a creației lirice eminesciene (prin folosirea versurilor lui Mihai Eminescu drept text pentru melodiile prezentate în concurs și spectacol)”, precizează organizatorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
300

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
515

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...