Actorul Serban Ionescu a murit

Actorul Serban Ionescu a murit
Actorul Serban Ionescu a murit, miercuri noaptea, la varsta de 62 de ani, la Spitalul Floreasca, unde fusese internat in stare grava la sectia de terapie intensiva.

 Informatia a fost confirmata, aproape de miezul noptii, de Radu Macoveri, directorul Spitalului Floreasca, pentru Mediafax.

 "Serban Ionescu a fost internat marti in spital. Altceva nu putem spune, intrucat doamna care il insoteste are o procura prin care solicita sa nu fie furnizate date despre starea pacientului", a declarat, pentru aceeasi sursa, purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprita.

 Suferinta actorului a inceput in urma cu mai mult de un an, cand a fost diagnosticat la un spital din Bucuresti cu borelioza, boala provocata de intepatura unei capuse. Dupa mai multe analize, diagnosticul a fost schimbat in scleroza amiotrofica.

 La jumatatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii cu 88.000 lei pentru tratamentul in strainatate al actorului Serban Ionescu, banii fiind acordati din Fondul de rezerva.

 Executivul a purtat discutii cu reprezentantii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sanatate a lui Serban Ionescu se ameliorase si continua tratamentul cu antibiotice, anunta atunci Ministerul Sanatatii.

 Serban Ionescu a fost tratat in luna iunie la o clinica din Munchen. Inainte de a pleca din tara, artistul primise diagnosticul de tetrapareza spastica. Actorul a mers pana la urma in Germania pe banii unui om de afaceri roman care a dorit sa isi pastreze anonimatul. Acolo i s-a si stabilit diagnosticul de scleroza laterala amiotrofica, o boala incurabila.

 Serban Ionescu este unul dintre cei mai apreciati actori romani de teatru si film ai ultimelor decenii. A avut roluri in peste 40 de filme, printre care "Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii", "Capcana mercenarilor", "Oglinda. Inceputul adevarului" si "Mircea".

A primit Premiul de excelenta al UCIN pe 2002 si Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de cavaler.

 A fost casatorit cu actrita Magda Catone.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
73

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
15

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
348

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...