26 noiembrie: Gala decernarii Premiului National de Istorie "Nicolae Iorga"

26 noiembrie: Gala decernarii Premiului National de Istorie "Nicolae Iorga"
Asociatia Culturala "Nicolae Iorga" Botosani, initiatoarea Premiului National de Istorie "Nicolae Iorga", acordat de Primaria Botosani in fiecare an, incepand din 2003, impreuna cu partenerii sai: Directia Judeteana pentru Cultura si Teatrul Mihai Eminescu, invita publicul interesat de personalitatea marelui istoric sa participle la Gala decernarii premiului, care va avea loc in dupa-amiaza zilei de 26 noiembrie, la Teatrul Mihai Eminescu, incepand cu ora 16.30.

In acest an, juriul, alcatuit din cinci mari istorici, dintre care patru sunt membri ai Academiei Romane, a decis acordarea premiului unui volum care contine o culegere de documente, datand din perioada anilor 1903 - 1914, selectate din arhivele vieneze si ale Sigurantei Regale, care aduc in prim-plan activitatea lui Nicolae Iorga si a Ligii Culturale din perioada amintita. Autorii sunt: Cornelia Bodea si Radu Stefan Vergatti.

Premiul este un pios omagiu adus regretatei academician Cornelia Bodea, fost professor universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti, care a conferintiat in ultimii ani ai vietii si la prestigioase universitati americane.

"In anul 2010, inaintea trecerii in nefiinta, a incredintat materialul spre publicare profesorului universitar  doctor Radu Stefan Vergatti, laureatul editiei actuale", a precizat Violeta Budai-Damaschin, presedinte Asociatia Culturala Nicolae Iorga Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...