Datorii uriaşe descoperite de finanţiştii ieşeni la firma unei botoşănence

Inspectorii din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi se confrunta lunar cu rapoartele privind activitatea firmelor suspecte de evaziune.

Datorii uriaşe descoperite de finanţiştii ieşeni la firma unei botoşănence

Astfel, luna trecuta, mai multe firme au fost identificate cu sume suplimentare neachitate către bugetul de stat, sumele provenind din TVA si impozite pe profit.

Numai ca aceste datorii sunt imposibil de recuperat. Nu exista bunuri ce pot fi puse sub sechestru, singura soluţie urmând sa vina de la procurorii de la Parchetul de lângă Tribunalul Iaşi, care pot demara procedurile pentru atragerea răspunderii personale.

Cele mai mari datorii către buget au fost descoperite la firma I.S.T. Group SRL, din comuna Miroslava. Inspectorii fiscali au identificat in activitatea firmei o gaura de 1,3 milioane de lei, activitatea acesteia fiind de "lucrări de construcţii". Conform datelor legate de activitatea societăţii, administrator apare Carmen Hristea, cu domiciliul in Botoşani.

Datoriile au fost adunate in doar doi ani de activitate, in perioada 2016-2017. Anul trecut, cifra de afaceri a societăţii a fost de 695.2014 lei, profit de 4.950 lei, dar datorii de 779.396 lei.

Sursa: Bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
780

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...