Firma, prin intermediul acţionarilor, a contestat măsura asiguratorie în instanţă respingând acuzaţiile procurorilor ce privesc obţinerea de foloase necuvenite.
Valeriu Iftime, acţionarul majoritar al societăţii Elsaco Electronic, a precizat că ancheta vizează un contract de mentenanţă încheiat cu Modern Calor privind cele două motoare termice instalate la societatea de termoficare. Prejudiciul din dosar ar fi de 800.000 de lei şi pe lângă sechestru asupra firmei s-a mai instituit măsura şi asupra bunurilor a doi angajaţi cercetaţi în cauză.
Potrivit lui Iftime, ancheta a pornit în urma unei reclamaţii depuse împotriva conducerii Modern Calor, iar societatea şi cei doi salariaţi, managerul de proiect şi şeful de şantier de la lucrările de modernizare desfăşurate la compania de termoficare, sunt victime colaterale.
În opinia omului de afaceri ancheta este complet nefondată şi firma are de suferit la capitolul imagine.
"Acţiunea este complet nefondată, noi spunem că este o prostie. Elsaco Electronic este inculpat ca persoană juridică. Sechestrul pus a fost contestat pentru n-au niciun fel de dreptate în acuzaţiile care ni se aduc. Sunt pur şi simplu nişte invenţii pornite de la o reclamaţie. Nu am nicio frică, dar nu poţi face nimic. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic şi cei care au tăiat o factură către Modern Calor sunt acuzaţi. Acum sunt complici la abuzul în serviciu al unor oameni. Este o lovitură de imagine pe care nimeni nu vrea să o măsoare. Reclamaţia nu pe noi ne-a privit, însă ni se spune că Elsaco a obţinut venituri necuvenite. Din 2012 este contractul de mentenanţă, dar are toate elementele unui contract normal între doi agenţi economici", a declarat Valeriu Iftime.
Omul de afaceri a menţionat că îi va sprijini pe cei doi angajaţi să se apere în cadrul anchetei.
Elsaco şi Electroalfa au semnat în 2011 un contract pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Reprezentanţii Elsaco spun că au terminat cu un an mai devreme lucrările de modernizare a motoarelor termice.
De cealaltă parte, potrivit Modern Calor, contractul de mentenanţă s-a încheiat ca o condiţie a furnizorului celor două motoare să ofere garanţia. Mentenanţa consta în lucrări obligatorii precum schimbul de consumabile precum şi remedierea defecţiunilor. Mentenanţa se achita raportat la numărul de ore de funcţionare a motoarelor.
În cadrul anchetei procurorii DNA au descins la Modern Calor şi au fost ridicate mai multe documente, iar mai mulţi funcţionari din Primăria Botoşani au fost chemaţi la audieri.