Bunurile celui mai mare abator din Botoşani, vândute în bloc la o licitaţie publică

Bunurile celui mai mare abator din Botoşani au fost vândute, printr-o licitaţie publică, fiind adjudecate în bloc în cadrul procedurii de faliment. 

Bunurile celui mai mare abator din Botoşani, vândute în bloc la o licitaţie publică

Bunurile firmei Doly Com SRL, care deţine un abator în localitatea Roma, au fost scoase la licitaţie, iar acestea au fost adjudecate pentru un milion de euro de firma Doly Com Distribuţie SRL. În cadrul procedurii s-au scos la vânzare cinci terenuri, patru în comuna Roma şi unul în comuna Răchiţi, care au fost adjudecate la un preţ de aproximativ 170.000 de euro.

Au mai fost achiziţionate 58 de vehicule şi utilaje cu 300.000 de euro, 23 de autovehicule şi utilaje cu 250.000 de euro şi alte 127 de utilaje cu 250.000 de euro. În cadrul procedurii au mai fost valorificate echipamente de birotică şi IT, precum şi mărcile firmei. 

Doly Com a cerut intrarea în insolvenţă, în 2015, în urma unui control al ANAF în urma căruia i s-au imputat 98 de milioane de lei (echivalentul a 22 de milioane de euro) către bugetul general consolidat al statului, din care decontări la TVA de aproximativ 42 de milioane de lei, accesorii TVA, în cuantum de 51 de milioane de lei şi impozit pe dividende în valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

Raportat la veniturile realizate de societate până la data scadenţei, Doly Com considera la momentul solicitării intrării în insolvenţă că nu va avea suficiente fonduri pentru achitarea datoriilor către stat. Mai mult, Doly Com arată că are de plată şi alte debite către alţi furnizori, în valoare de 21,7 milioane de lei. 

În urma unui control al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ce a vizat perioada 1 ianuarie 2007- 31 decembrie 2011, inspectorii au descoperit că societatea a înregistrat în evidenţa contabilă TVA deductibil de aproape 41 de milioane de lei, fără documente justificative. 

 

 
 
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
9

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
52

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
179

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...