Părăsiți de proprii copii, doi bătrâni trăiesc în condiții greu de imaginat și au nevoie de ajutor

Părăsiți de proprii copii, doi bătrâni trăiesc în condiții greu de imaginat și au nevoie de ajutor

La marginea satului Baranca, comuna Hudești, județul Botoșani, trăiesc, într-o căsuță care aproape se dărâmă pe ei, doi bătrâni singuri și uitați de cei șase copii pe care îi au împreună. Își duc zilele în sărăcie de când se știu dar, cu toate acestea, au crescut șase copii care, ajunși la casele lor, au uitat de părinții care le-au dat viață și i-au părăsit.

Își trăiesc anii bătrâneții abandonați de cei care ar fi trebui să-i ocrotească de-a lungul vieții. Cu lacrimi în ochi, Silvia Istrate povestește că singurul ei vis este de a-și revedea copiii cu toate că pentru ei au devenit doar doi străini. Durerea mamei este provocată de indiferența copiilor care își vizitează rudele din sat fără a trece măcar un minut pe la casa părintească.

Bătrâni și abandonați, familia trăiește într-o sărăcie groaznică, iar lipsa electricității și  a apei potabile amplifică suferința lor. Soțul femeii este nevoit în fiecare zi să aducă apă de la o distanță de doi kilometri. Femeia nu are niciun venit iar bărbatul lucrează cu ziua pentru a câștiga un ban.

Pentru această familie bătută de soartă, orice mic ajutor contează enorm. Persoanele care pot și vor să ajute, o pot face prin intermediul Andreei Ursu, realizatoarea emisiunii „Inimă pentru inimă” din cadrul postului local de televiziune Somax Tv, la numărul de telefon 0751.888.007.

 

 

Spune-ne opinia ta