Viața unui bărbat dintr-o comună din Botoșani s-a schimbat favorabil în doar o săptămână

Viața unui bărbat dintr-o comună din Botoșani s-a schimbat favorabil în doar o săptămână

Constantin Sava este un bărbat în vârstă de 69 de ani din satul Stâncești, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, care, prin povestea sa dramatică  de viață, a reușit să impresioneze sufletul botoșănenilor.

Aflat la mila semenilor, bărbatul își ducea zilele într-o sărăcie cruntă și doar bunăvoința vecinilor îi asigura hrana zilnică de care avea mare nevoie. Bolnav și abandonat de cei patru copii, bărbatul a fost ajutat la începutul săptămânii trecute de Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociație „Grup Civic” Botoșani, care, prin implicarea sa și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a reușit să se obțină repartizarea unui container în care să locuiască în această iarnă. Astfel, în doar o săptămână, viața lui Constanti Sava s-a schimbat în bine.

Daniel Câșlariu a reușit să racordeze containerul la rețeaua electrică, i-a cumpărat bărbatului o butelie, aragaz, pat, saltea, frigider, caloriferiar iar hrana zilnică îi este asigurată contra cost de către o femeie din sat. Bărbatul va beneficia de o pensie iar în primăvara următoare Asociația „Grup Civic” intenționează să-i construiască o locuință.

Lanțul uman de solidaritate a demonstrate că poate face minuni. Minuni care pot transforma viața chinuită a acestui om în cel mai frumos vis posibil. Dar pentru ca proiectul să poată fi finalizat cu succes, Asociația „Grup Civic” Botoșani are nevoie de susținerea și implicarea semenilor.

Iată și povestea de viață a lui Constantin Sava prezentată de Daniel Câșlariu:

„Oameni buni, în doar o săptămână, am reuşit să-i schimb viaţa bunicului Constantin Sava. În urmă cu o săptămână, când l-am întâlnit, m-a impresionat până la lacrimi situaţia lui. După ce ani la rând a lucrat la oi, în Timiş, când l-au lăsat puterile, a revenit acasă, dar a găsit casa aproape dărâmată. Cu mari probleme de sănătate şi fără nici un venit a trăit câteva luni din mila celor care îi mai dădeau câte ceva de mâncare.

Chiar de când l-am întâlnit m-am hotărât să-l ajut şi am apelat la dumneavoastră, oameni cu suflet mare, care ştiţi că faptele bune fac minuni.

În doar o săptămână, cu multe intervenţii şi sute de telefoane, am reuşit să obţin pentru bunicul Constantin un container unde să locuiască în această iarnă. Containerul l-am primit cu ajutorul reprezentanţilor Inspectoratului Judeţeam pentru Situaţii de Urgenţă, repartizarea acestuia fiind decisă în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Containerul a fost adus de la Bucecea şi, chiar dacă a necesitat unele reparaţii, sunt mulţumit că bunicul va avea condiţii normale de trai.

I-am cumpărat aragaz, butelie, pat, saltea, frigider, un calorifer şi cu mari eforturi am reușit sa fac tot posibilul ca containerul să fie racordat şi la reţeaua electrică. Totodată, am plătit o femeie din sat care să-i ducă zilnic mâncare caldă. Îi vom face şi pensie şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, la primăvară o să ne apucăm să-i ridicăm o căsuţă.

După ce am rezolvat cu toate cele ce au ţinut de locuinţă, l-am dus la un hotel din municipiu, unde am închiriat pentru el o cameră, pentru a putea să facă o baie. S-a transformat în cu totul alt om, cu un licăr de speranţă în suflet, pentru că a realizat că nu este singur pe lume, că oameni cu suflet mare i-au sărit în ajutor.

Hainele vechi le-am pus într-un sac şi le-am aruncat. I-am cumpărat haine şi papuci noi, dar şi un aparat de radio pentru a-i ţine de urât.

În concluzie, în doar o săptămână am demonstrat că atunci când nu rămânem indiferenţi la greutăţile semenilor, reuşim să facem minuni.

I-am asigurat bunicului Constantin locuinţă, are şi mâncarea asigurată, iar factura la E.ON i-o voi plăti tot eu. Să sperăm că reuşim să-i facem şi pensie şi să-l ajutăm să scape de sărăcie, foame, singurătate.

Bunul Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate faptele bune!

Pentru cei care vor sa îl ajute în continuare il pot găsi în Comuna Mihai Eminescu satul Stancesti sau pot donat către de puțin aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Sava.

Vă mulțumesc frumos pentru ajutor.”

 

Spune-ne opinia ta