Boală și suferință la doar 5 ani. Vlad Plăcintă: „Cu vocea ei duioasă, de parcă ar cânta o păsărică, fetița ne roagă să îi fim alături în lupta cu destinul ei”

Boală și suferință la doar 5 ani. Vlad Plăcintă: „Cu vocea ei duioasă, de parcă ar cânta o păsărică, fetița ne roagă să îi fim alături în lupta cu destinul ei”

Cazurile dureroase ale copiilor bolnavi nu trec întotdeauna neobservate iar implicarea societății demonstrează că puterea de a face bine stă în noi. Din ce în ce mai des, copiii trăiesc drame greu de imaginat din care avem cu toții de învățat. Poveștile lor triste devin lecții de viață pentru întreaga omenire.

Este și cazul Mariei Dragomir, o fetiță de doar 5 ani, care se luptă încă de la naștere cu boala. Ea a fost diagnosticată cu o anomalie congenitală osoasă, iar coloana ei vertebrală nu se dezvoltă normal.

Aparent e un copil ca toți ceilalți dar suferința și durerea le cunosc doar ea și părinții ei care fac orice este posibil ca să-și salveze copila. Familia are nevoie de 48.000 euro pentru ca viața micuței Maria să se schimbe.

Tot ce au reușit să adune până în prezent le-a ajuns doar pentru investigațiile necesare în Turcia. Medicii de aici le-au dat speranțe tinerilor părinți , iar Maria are șanse să crească un copil normal.

De cazul său se ocupă Vlad Plăcintă, coordonatorul Asociației „Salvează o inimă” care se implică în strângerea de fonduri necesare salvării acestui mic îngeraș.

Iată și povestea de viață a micuței Maria Dragomir prezentată de către Asociația „Salvează o inimă”:

„Azi am să vă vorbesc despre Maria Dragomir - o copilă de 5 ani, dulce și caldă ca o pâine aburindă. Micuța îl cunoaște pe Dumnezeu și pe toți Sfinții ascunși în stele. Stă cu rugăciunile pe buze și cu toate cele patru camere ale inimii deschise - în așteptarea unei minuni.
Aparent, e un copil ca toți ceilalți. Rochița frumoasă, zâmbetul, energia ei naivă și nevinovată, îi camuflează suferința.
De fapt, Maria se luptă cu destinul încă de când a făcut cunoștință cu viața. Micuța suferă de o anomalie congenitală osoasă, iar coloana ei vertebrală nu se dezvoltă normal.
Mama ei, Cristina, e profesoară de arta plastică în Ungheni, lucrează în două școli, inclusiv le predă copiilor cu dizabilități. Tatăl ei, Maxim, tot profesor e - de educație tehnologică și artă plastică. Tot ce au reușit să adune până acum le-a ajuns doar ca să facă investigațiile necesare în Turcia.
Rezultatele i-au umplut de speranță - Maria are toate șansele să crească un copil normal! Dar intervențiile necesare (două - una la coloană și alta la omoplat) se cer făcute acum, cât oasele copilei sunt fragile. Are deja și programare pentru săptămâna viitoare. Prețul sănătății ei însă sună cosmic pentru părinți - pentru prima intervenție au nevoie de 48000 Euro (56.000 $).
Dar eu cred în oameni! Eu cred în inimi de mamă și de tată! Pentru noi totul e la comun - și fericirea, și boala, și lacrimile! Eu știu că fiecare dintre noi poate fi lumina lumii și sarea pământului. Noi putem șterge lacrimi, curma suferința și oferi un final fericit acestei povești! Noi, oamenii, putem!
Maria e fetița prietenei mele din copilărie.
Vedeți mai jos cum, cu vocea ei duioasă, de parcă ar cânta o păsărică, fetița ne roagă să îi fim alături în lupta cu destinul ei.
Nu ne cere păpuși vorbitoare, baghete magice, sau papuci cu luminițe. Ea pur și simplu vrea să fie sănătoasă! Vrea să alerge dimineața spre grădiniță ca toți copiii și să meargă la braț cu cei doi frați care o așteaptă acasă și care o iubesc până la Doamne-Doamne și înapoi!
Pentru cei care vor să fie eroii Mariei, vă las mai jos datele cardului mamei ei (mi se pare cea mai ușoară modalitate de a face transferuri, probată ieri de mine).

Donații se pot face:

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

REVOLUT 0752.753.540

717161

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele de familie al copilului -DRAGOMIR.”

 

 

Spune-ne opinia ta