„Încalță un copil, de iarnă!”, campania care vine în sprijinul copiilor nevoiași din județul Botoșani

„Încalță un copil, de iarnă!”, campania care vine în sprijinul copiilor nevoiași din județul Botoșani

Asociația Județeană de Babywearing Botoșani se alătură campaniei naționale inițiate de către Mirela Retegan și Fundația Noua Generație : "Încalță un copil, de iarnă!".

Încalță un copil, de iarnă! vine ca o continuare firească a campaniei de anul trecut, când s-au strâns la nivel național aproape 5.000 de încălțări noi pentru copii din sate neștiute de nimeni.Pentru ei, copiii din satele ascunse și uitate ale României, Moș Nicolae nu pune în ghetuțe ceva dulce, ci cârpe care să căptușească găurile prin care trece apa când plouă și zăpada când ninge.

Mii de copii umblă zeci de kilometri pe zi cu încălțări rupte, care le scapă din picioare, fiindu-le mult prea mari, pentru că le poartă la comun cu frații sau chiar cu părinții. Într-o lume în care majoritatea alege să întoarcă capul în altă parte, Mirela Retegan se uită în direcția copiilor care nu au avut norocul să se nască în familii care să le asigure cele necesare.

„Toți copiii visează la încălțări noi. O pereche de ghete poate fi echivalentul unei mese în oraș sau a două pachete de țigări. Pentru acești copilași, o pereche de ghete e ceva ce primesc o dată la un an, doi. Noi suntem nehotărâți ce ultim model de pantofi sau ghete să alegem, iar părinții acestor copii se întreabă cum îi trimit la școală”.
Nu judecăm ci încercăm să îi ajutăm pe cât de mult se poate! Așa putem schimba ceva concret în viața lor! Ne propunem să aducem împreună un zâmbet pe chipul acestor copii!

Așadar, până la sfârșitul lunii noiembrie, vă invităm să facem un bine și să încălțăm câți mai mulți copilași, cu o pereche de ghetute NOI, frumoase și călduroase! Va fi cea mai mare bucurie a lor! 

Știm că pentru toți este greu într-o măsură sau alta, timpul și/sau bugetul este limitat si de aceea ne-am gândit la următorul mecanism de ajutorare:

1. Cine dorește să se implice poate cumpăra o pereche de ghetuțe NOI de unde dorește și de câți bani dispune!
Important este să fie confecționate din materiale rezistente la apă (mulți copii merg prin noroaie până la școală/grădiniță) și să fie un număr cuprins între 20-42;

Dacă împachetați cutia vă rugăm să specificați pe ambalaj sexul (fată/baiat)/ numărul ghetuței!

2. Dacă timpul sau bugetul nu vă permite să cumpărați acum o pereche de ghete dar doriți să vă implicați, puteți să contribuiți cu orice sumă de bani! Din banii strânși vom cumpăra noi încălțăminte pentru cei mici!

Donațiile se fac in contul : RO51BTRLRONCRT0462188801
Titular Asociația Babywearing Botoșani. Vă rugăm să treceți la detalii: Încalță un copil.

Toate sumele donate vor fi publice pentru o transparență totală!

Puteți pune în cutie și o pereche de șosete grosute, o căciulă sau un fular pentru un plus de căldură și chiar poate o ciocolată! 

Vă mulțumim din suflet pentru implicare!

Împreună chiar putem aduce multă bucurie copiilor de lângă noi!”, a transmis inițiatoarea campaniei.

Pachetele strânse vor fi donate copiilor aflați in evidența asociațiilor și ONG-urilor din județul Botoșani!

Persoane de contact:

Gabriela Venedict, Președintele Asociației Județene de Babywearing Botoșani, telefon 0742341350
Diana Nichifor – coordonator zonal Fix la fix by Mirela Retegan, telefon 0742051798

 

 

Spune-ne opinia ta