Ignoranța la români: Un incendiu devastator a distrus agoniseala unei familii dintr-o comună din Botoșani

Ignoranța la români: Un incendiu devastator a distrus agoniseala unei familii dintr-o comună din Botoșani

Neatenția unui vecin care a lăsat focul nesupravegheat a distrus munca familiei Țugurlan din satul Pădureni, comuna Șendriceni, județul Botoșani.

Silviu Țugurlan se ocupă cu creșterea animalelor iar în ziua cea neagră un incendiu i-a ars hrana animalelor necesară pe timpul iernii, fiind vorba de aproximativ 300 baloți de fân. Grajdurile aferente au fost făcute scrum iar pagubele suferite sunt estimate la 300.000 lei.

“Incendiul a fost stins după șase ore. Au intervenit, în total, 28 pompierii militari și voluntari. Au ars cinci anexe, cca. 250 tone furaje, șapte porci și o capră. Cauza probabilă a fost un foc deschis în spații deschise , când un vecin a dat foc unor resturi vegetale. Lăsat nesupravegheat, incendiul s-a extins la vecin”, au concluzionat reprezentanții ISU Botoșani.

Bărbatul a reușit să salveze din calea focului o parte din cele 30 animalele aflate în grajduri dar, cu toate acestea, familia este disperată pentru că se află în imposibilitatea de a asigura, în prag de iarnă, hrana necesară animalelor.

Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani s-a implicat și în acest caz și transmite tuturor celor care dispun de un surplus de nutreț și doresc să ajute, că pot suna familia Țugurlean Silviu la numărul de telefon 0741.146.840.

 

 

Spune-ne opinia ta