Ignoranța la români: Un incendiu devastator a distrus agoniseala unei familii dintr-o comună din Botoșani

Ignoranța la români: Un incendiu devastator a distrus agoniseala unei familii dintr-o comună din Botoșani

Neatenția unui vecin care a lăsat focul nesupravegheat a distrus munca familiei Țugurlan din satul Pădureni, comuna Șendriceni, județul Botoșani.

Silviu Țugurlan se ocupă cu creșterea animalelor iar în ziua cea neagră un incendiu i-a ars hrana animalelor necesară pe timpul iernii, fiind vorba de aproximativ 300 baloți de fân. Grajdurile aferente au fost făcute scrum iar pagubele suferite sunt estimate la 300.000 lei.

“Incendiul a fost stins după șase ore. Au intervenit, în total, 28 pompierii militari și voluntari. Au ars cinci anexe, cca. 250 tone furaje, șapte porci și o capră. Cauza probabilă a fost un foc deschis în spații deschise , când un vecin a dat foc unor resturi vegetale. Lăsat nesupravegheat, incendiul s-a extins la vecin”, au concluzionat reprezentanții ISU Botoșani.

Bărbatul a reușit să salveze din calea focului o parte din cele 30 animalele aflate în grajduri dar, cu toate acestea, familia este disperată pentru că se află în imposibilitatea de a asigura, în prag de iarnă, hrana necesară animalelor.

Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani s-a implicat și în acest caz și transmite tuturor celor care dispun de un surplus de nutreț și doresc să ajute, că pot suna familia Țugurlean Silviu la numărul de telefon 0741.146.840.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

25 octombrie, Ziua Armatei Române: Programul manifestațiilor în Botoșani

Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
808

Ziua Armatei Române este marcată duminică, 25 octombrie, și la Botoșani, printr-un ceremonial militar organizat la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din U.M. 01251 și în P...

Numărul beneficiarilor infectați cu noul coronavirus din cadrul Centrului de Îngrijire de la Adășeni este în creștere

Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
1228

Nu mai puțin de 94 de beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență Adășeni au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.Cazurile pozitive au fost raportate în cursul zil...

Crește alarmant numărul persoanelor confirmate pozitiv cu Covid la Botoșani

Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
3026

Potrivit datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, numărul de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns  sâmbătă, 24 octombrie, la ...