Terenul de la Rachiti, refuzat de revolutionari!

Terenul de la Rachiti, refuzat de revolutionari!

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Vor pamant, dar nu oriunde si nu "la gramada"! Aceasta ar fi motivul pentru care reprezentantii revolutionarilor botosaneni au solicitat, miercuri, amanarea proiectului aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, proiect care prevedea atribuirea a 7.500 de metri patrati teren fiecarui revolutionar din Botosani, teren situat in zona Rachiti, in spatele fostei ferme a partidului.

Este vorba despre 31 de botosaneni care detin certificate de revolutionar, cu titlul "Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989-Luptator remarcat prin Fapte Deosebite, luptator retinut, luptator lovit", in baza Legii 341 din 2004.

"Revolutionarii nu au identificat bine locatia si vor sa o vada. Probabil nu s-au inteles. Daca nu vor teren in acea zona e problema dumnealor. Nu vor primi teren in alta parte, pentru ca nu avem disponibil", a precizat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Primarul municipiului a facut precizari si vizavi de calitatea de revolutionar a celor care solicita pamant, mentionand ca Primaria Botosani doar respecta legea, pentru atribuirea acestor certificate fiind responsabila alta institutie a statului.

"Cei mai multi dintre revolutionari au certificate pentru ca au participat la Revolutie in alte judete ale tarii. Nu noi le-am oferit aceste certificate. Este un secretariat de stat care le-a oferit certificatele de revolutionar si este o lege pe care noi trebuie sa o respectam in masura posibilitatilor", a completat Catalin Flutur.

Reprezentantul revolutionarilor botosaneni a parasit sedinta de Consiliu Local, lasand sa se inteleaga faptul ca locatia in care s-a atribuit terenul nu este pe placul lor, precum nici faptul ca toti revolutionarii au primit pamant "la gramada".

 VEZI LISTA COMPLETA CU REVOLUTIONARII DE LA BOTOSANI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
893

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1923

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
288

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...