Terenul de la Rachiti, refuzat de revolutionari!

Terenul de la Rachiti, refuzat de revolutionari!

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Vor pamant, dar nu oriunde si nu "la gramada"! Aceasta ar fi motivul pentru care reprezentantii revolutionarilor botosaneni au solicitat, miercuri, amanarea proiectului aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, proiect care prevedea atribuirea a 7.500 de metri patrati teren fiecarui revolutionar din Botosani, teren situat in zona Rachiti, in spatele fostei ferme a partidului.

Este vorba despre 31 de botosaneni care detin certificate de revolutionar, cu titlul "Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989-Luptator remarcat prin Fapte Deosebite, luptator retinut, luptator lovit", in baza Legii 341 din 2004.

"Revolutionarii nu au identificat bine locatia si vor sa o vada. Probabil nu s-au inteles. Daca nu vor teren in acea zona e problema dumnealor. Nu vor primi teren in alta parte, pentru ca nu avem disponibil", a precizat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Primarul municipiului a facut precizari si vizavi de calitatea de revolutionar a celor care solicita pamant, mentionand ca Primaria Botosani doar respecta legea, pentru atribuirea acestor certificate fiind responsabila alta institutie a statului.

"Cei mai multi dintre revolutionari au certificate pentru ca au participat la Revolutie in alte judete ale tarii. Nu noi le-am oferit aceste certificate. Este un secretariat de stat care le-a oferit certificatele de revolutionar si este o lege pe care noi trebuie sa o respectam in masura posibilitatilor", a completat Catalin Flutur.

Reprezentantul revolutionarilor botosaneni a parasit sedinta de Consiliu Local, lasand sa se inteleaga faptul ca locatia in care s-a atribuit terenul nu este pe placul lor, precum nici faptul ca toti revolutionarii au primit pamant "la gramada".

 VEZI LISTA COMPLETA CU REVOLUTIONARII DE LA BOTOSANI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beat și cu tupeu: A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei!

astăzi, 10:27
112

Botoșăneanul în vârstă de 38 de ani a fost tras pe dreapta, rezultatul etilotestului indicând starea de ebrietate a șoferului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea&nb...

Conferința "1918: victoria geografiei asupra istoriei nedrepte", la Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoșani

astăzi, 10:04
25

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii "Mihai Eminescu" inițiază seria de conferințe dedicate Unirii de la 1918, simbolic, în data de 27 martie, câ...

Avertisment pentru conducătorii auto! Ninsori abundente în Moldova!

astăzi, 09:54
378

Dacă plecați la drum, asigurați-vă că aveți asupra voastră un număr de telefon la care să aflați datele actualizate despre starea vremii și a carosabilului.Începând din noap...