Terenul de la Rachiti, refuzat de revolutionari!

Terenul de la Rachiti, refuzat de revolutionari!

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Vor pamant, dar nu oriunde si nu "la gramada"! Aceasta ar fi motivul pentru care reprezentantii revolutionarilor botosaneni au solicitat, miercuri, amanarea proiectului aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, proiect care prevedea atribuirea a 7.500 de metri patrati teren fiecarui revolutionar din Botosani, teren situat in zona Rachiti, in spatele fostei ferme a partidului.

Este vorba despre 31 de botosaneni care detin certificate de revolutionar, cu titlul "Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989-Luptator remarcat prin Fapte Deosebite, luptator retinut, luptator lovit", in baza Legii 341 din 2004.

"Revolutionarii nu au identificat bine locatia si vor sa o vada. Probabil nu s-au inteles. Daca nu vor teren in acea zona e problema dumnealor. Nu vor primi teren in alta parte, pentru ca nu avem disponibil", a precizat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Primarul municipiului a facut precizari si vizavi de calitatea de revolutionar a celor care solicita pamant, mentionand ca Primaria Botosani doar respecta legea, pentru atribuirea acestor certificate fiind responsabila alta institutie a statului.

"Cei mai multi dintre revolutionari au certificate pentru ca au participat la Revolutie in alte judete ale tarii. Nu noi le-am oferit aceste certificate. Este un secretariat de stat care le-a oferit certificatele de revolutionar si este o lege pe care noi trebuie sa o respectam in masura posibilitatilor", a completat Catalin Flutur.

Reprezentantul revolutionarilor botosaneni a parasit sedinta de Consiliu Local, lasand sa se inteleaga faptul ca locatia in care s-a atribuit terenul nu este pe placul lor, precum nici faptul ca toti revolutionarii au primit pamant "la gramada".

 VEZI LISTA COMPLETA CU REVOLUTIONARII DE LA BOTOSANI

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
11

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
17

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
32

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...