Salariatii DGASPC Botosani incaseaza 6 miliarde de lei in urma proceselor castigate in instanta!

Salariatii DGASPC Botosani incaseaza 6 miliarde de lei in urma proceselor castigate in instanta!

LIVIU RADASANU

Pentru anul 2010, conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a cuprins in bugetul de 732 miliarde lei vechi, de pe anul acesta, bani pentru toate sentintele judecatoresti castigate de angajati, fiind vorba de un total de 6 miliarde lei vechi.

"Doua drepturi, de 25% fiecare din salariul de baza, spor de treapta si spor de grad, pe perioada 2004-2008, au fost castigate in instanta, iar potrivit legii se platesc in cuatum egal in termen de trei ani si inainte de Paste, am dat drumul la treimea de pe anul acesta. Aceste drepturi au fost prevazute in lege, in statutul functionarului public", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Procesul a inceput in anul 2008 si a fost castigat de toti functionarii publici din cadrul Directiei, respectiv 58 de angajati, dintre care noua functionari publici, desi au plecat din DGASPC, vor primi aceste sporuri castigate in instanta.

Potrivit conducerii DGASPC, banii care vor fi primiti de functionarii publici reprezintă intre 100 si 400 milioane lei vechi si vor fi primiti in trei transe, in 2010 s-a acodat 34% din valoarea sumei, in 2011 se va acorda 33% si in 2012, 33%. Anul acesta s-au acordat sume intre 60 si 100 milioane lei vechi.

Alte procese au fost castigate de 22 de asistenti maternali, pentru concediul de odihna perioada 2005-2007 si inca doua sentinte a doi salariati, de reincadrare ca sofer si celalalt contestand desfacerea contractului de munca fara perioada de preaviz.
 
Astfel ca cei 22 asistenti maternali vor primi intre 500 si 2.700 lei, bani care vor fi dati tot in trei transe, in 2010 fiind acordate sume intre 200 si 900 lei.

"Pe perioada concediului de odihna bugetarii sunt platiti, au un salariu normal, insa asistentului maternal pe perioada concediului de odihna nu i se ia copilul si atunci se considera ca e tot munca. Astfel ca asistentii maternali au actionat in instanta si au castigat o indemnizatie pe perioada de concediu egala cu salariul pe care il iau in mod normal pe perioada concediului de odihna, primind practic un salariu dublu pe acea perioada", a adaugat seful DGASPC.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
18

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
58

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
270

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...