OROSANU:"Legea unica de salarizare este buna, numai ca aplicarea ei este destul de alunecoasa"

OROSANU:"Legea unica de salarizare este buna, numai ca aplicarea ei este destul de alunecoasa"

Doar 39 de ordonatori de credite, din cei 214, au primit aviz favorabil de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, in privinta aplicarii legii unice a salarizarii!

La solicitarea Institutiei Prefectului Botosani, luni a fost organizata o intalnire intre prefectul Cristian Roman, reprezentantii Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Botosani si presedintele Cartel Alfa Botosani, Marius Orosanu, intalnire in cadrul careia s-au prezentat rezultatele aplicarii legii unice a salarizarii.

"Din 214 ordonatori de credite, doar 39 au primit aviz favorabil, aviz care s-a dat dupa mai multe intalniri cu reprezentantii institutiilor respective. Noi acum trimitem adresele care sunt si in termen de cinci zile trebuie sa ne trimita inapoi documentele cu corecturile efectuate, altfel se va sesiza Curtea de Conturi", a spus Elena Hotinceanu, directorul AJPS.

In opinia presedintelui Cartel Alfa Botosani, nu ar fi trebuit ca angajajii sa primeasca salariile dupa reincadrarea in noua grila de salarizare, pana nu primeau si semnau dispozita de reincadrare, lucru care nu s-a intamplat la unele institutii.

"Ce e mai trist e ca in multe situatii s-au primit salarii dupa noua grila de salarizare fara sa existe data dispozitia de reincadrare si de stabilirea salariului de baza si s-a dat drumul la salarizare, s-au  trimis banii pe cont, dar salariatul nu a fost informat cu privire la acea dispozitie de incadrare. Ne-am adresat Institutiei Prefectului, de a gasi o cale legala ca alaturi de angajatori sa putem primi si noi, pe institutiile unde avem sindicate reprezentantive, concluziile AJPS privind  modalitatea stabilirii salariilor de baza. Legea asta este buna, numai ca aplicarea ei este destul de alunecoasa", a spus Marius Orosanu.

In urma discutiilor purtate, prefectul a cerut AJPS un raport saptamanal cu tot ce inseamna aplicarea legii unice la Botosani, activitate monitorizata in prezent de subprefectul Daniel Moruzi.

"Eu o sa va solicit ca in fiecare luni sa-mi prezentati toate rezultatele din saptamana anterioara, a avizelor pozitive sau a certificatelor negative primite de institutii si in felul acesta avem si un control. Am pus unul dintre subrefecti, pe Daniel Moruzi, sa monitorizeze aplicarea legii unice a salarizarii", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
12

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
164

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...