Neliniste in randul angajatilor din structurile MAI: Vezi cati oameni vor fi disponibilizati!

Neliniste in randul angajatilor din structurile MAI: Vezi cati oameni vor fi disponibilizati!
Zeci de angajati ai structurilor Ministerului Administratiei si Internelor, de la nivelul judetului Botosani, vor fi disponibilizati! Cei mai multi angajati, respectiv 70, vor fi dati afara de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera.

"Numarul angajatilor care trebuie disponibilizati reprezinta aproximativ 8% din totalul angajatilor din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani. Deocamdata nu stim cum se va proceda, nu am primit nimic", a spus comisarul-sef Dragos Holca, seful IJPF Botosani.

De la Inspectoratul Judetean de Politie vor trebui sa plece acasa 15 angajati.


"La noi, in prima faza, aveam 19 functii ocupate de disponibilizat. Acum, prin pierderile pe care le avem, pensionari pe care le-am aprobat deja, ajungem undeva la 15 functii. In masura in care vor fi aprobate organigrama cu statul de functii, asteptam criteriile si pornim la treaba. Nu avem nici cazuri de suspendare, s-a mai vehiculat ca din structurile Ministerului au cerut suspendarea raporturilor de serviciu, dar la Botosani nu avem. Avem cele trei cazuri puse la dispozitie, asta este altceva. Eu am avut o discutie si cu liderul de sindicat, am avut o discutie si in plenul lor, le-am explicat situatia de fapt, au inteles-o si ne vedem de treaba in continuare", a declarat comisarul-sef Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani.

Si Inspectoratul Judetean de Jandarmi a primit noua organigrama, urmand a fi disponibilizati 26 de angajati.

"Starea de spirit este de ingrijorare in randul angajatilor. Am avut un singur angajat care si-a dat demisia acum trei saptamani. Care au avut de pensionat s-au pensionat. Media de varsta la noi este foarte scazuta, chiar nu mai avem care intrunesc conditiile de pensionare", a spus locotenent-colonelul Constantin Morosanu, seful IJJ.

Singurii care au fost ocoliti de disponibilizari sunt angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Se pare ca la nivelul Inspectoratului nu se va impune restructurarea personalului, in conditiile in care judetul se claseaza sub media pe tara in ceea ce priveste numarul de pompieri raportat la numarul de locuitori. Daca media pe tara este de 1,3 - 1,4 pompieri la mia de locuitori, la Botosani avem 0,9 pompieri la mia de locuitori. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Peste Prut, la răsărit" – melodie manifest pentru Unirea cu Basarabia - VIDEO excepțional!

astăzi, 08:00
111

"Peste Prut, la răsărit" este titlul celei mai noi piese ce a fost lansată săptămâna trecută de tinerii artiști Paul Ananie, Nicu Mâță și Gabriel Dumitru. Versuril...

Accident cumplit în gospodărie: S-a tăiat cu flexul la un picior!

astăzi, 07:45
453

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Copălău, a ajuns, luni, la Unitatea de Primire Urgenţe cu o rană profundă la nivelul unui picior după ce a suferit un accident în gospod...

Femeie obligată la plata unor daune morale după ce a bătut colegul de joacă al fiului său!

astăzi, 07:30
391

Elena C. a fost trimisă în judecată pentru infracţiunea de "loviri şi alte violenţe", însă a fost achitată de judecători, dar totuşi a fost pusă la plata unor daune de ...