Neliniste in randul angajatilor din structurile MAI: Vezi cati oameni vor fi disponibilizati!

Neliniste in randul angajatilor din structurile MAI: Vezi cati oameni vor fi disponibilizati!

 

Zeci de angajati ai structurilor Ministerului Administratiei si Internelor, de la nivelul judetului Botosani, vor fi disponibilizati! Cei mai multi angajati, respectiv 70, vor fi dati afara de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera.
"Numarul angajatilor care trebuie disponibilizati reprezinta aproximativ 8% din totalul angajatilor din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani. Deocamdata nu stim cum se va proceda, nu am primit nimic", a spus comisarul-sef Dragos Holca, seful IJPF Botosani.

De la Inspectoratul Judetean de Politie vor trebui sa plece acasa 15 angajati.


"La noi, in prima faza, aveam 19 functii ocupate de disponibilizat. Acum, prin pierderile pe care le avem, pensionari pe care le-am aprobat deja, ajungem undeva la 15 functii. In masura in care vor fi aprobate organigrama cu statul de functii, asteptam criteriile si pornim la treaba. Nu avem nici cazuri de suspendare, s-a mai vehiculat ca din structurile Ministerului au cerut suspendarea raporturilor de serviciu, dar la Botosani nu avem. Avem cele trei cazuri puse la dispozitie, asta este altceva. Eu am avut o discutie si cu liderul de sindicat, am avut o discutie si in plenul lor, le-am explicat situatia de fapt, au inteles-o si ne vedem de treaba in continuare", a declarat comisarul-sef Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani.

Si Inspectoratul Judetean de Jandarmi a primit noua organigrama, urmand a fi disponibilizati 26 de angajati.

"Starea de spirit este de ingrijorare in randul angajatilor. Am avut un singur angajat care si-a dat demisia acum trei saptamani. Care au avut de pensionat s-au pensionat. Media de varsta la noi este foarte scazuta, chiar nu mai avem care intrunesc conditiile de pensionare", a spus locotenent-colonelul Constantin Morosanu, seful IJJ.

Singurii care au fost ocoliti de disponibilizari sunt angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Se pare ca la nivelul Inspectoratului nu se va impune restructurarea personalului, in conditiile in care judetul se claseaza sub media pe tara in ceea ce priveste numarul de pompieri raportat la numarul de locuitori. Daca media pe tara este de 1,3 - 1,4 pompieri la mia de locuitori, la Botosani avem 0,9 pompieri la mia de locuitori.



 

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
311

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
535

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
158

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...